Ротари Севлиево посрещна дистрикт гуверньора на България
Тома Томев - президент на Ротари клуб Севлиево /на преден план/ и Веселин Димитрова - дистрикт гуверньор на Ротари България за 2018/2019 г.

От вчера в Севлиево е дистрикт гуверньора на Ротари България Веселин Димитров. Посещението е рутинно – всяка година по това време президентът на Ротари България посещава лично всеки от клубовете в страната, за да се запознае на място с членовете на организацията и проведе традиционната среща с кмета на съответното населено място.

Днес Веселин Димитров и президента на Ротари Севлиево Тома Томев се срещнаха с местни журналисти.

„Хубавото при нас, в Ротари, е че всяка година президентите се сменят, а те са хора с различни професии и възгледи. И това е едно от силно положителните неща в организацията, защото различни хора, с различна професионална насоченост и маниер на работа ръководят по различно време. Така се създава пълно обхващане на идеите и проблемите и всеки влага свой подход към работата“, сподели Димитров.

При срещата си с кмета на Севлиево Иван Иванов вчера

той е получил уверение, че местната власт подкрепя и ще продължи да подкрепя инициативите на ротарианците. А пример за това е и работата по реставрацията на часовниковата кула – тазгодишната инициатива на Ротари Севлиево, която все още не е приключила.

Нищо конкретно не набелязахме като предстоящи дейности с кмета, но не и това бе целта на срещата ни, уточни Веселин Димитров, като подчерта, че за него е най-важно да се увери в доброто взаимодействие между местна власт и Ротари клуб, защото там, където това не се случва, и работата на ротарианците не постига целите си.

„Нашата идея е да работим така, че да подобряваме живота на хората по места“,

категоричен е Димитров. Някъде това става с инициативи в областта на образованието, другаде в здравеопазване, инфраструктура, в областта на културата. „Разчитаме на нашите членове по места, които най-добре познават нуждите на местната общност. И виждам, че в Севлиево това се случва по най-добрия начин“, подчерта дистрикт гуверньорът.

А що се отнася до това кое е най-доброто, постгиганто от Ротари Севлиево, той е категоричен: „Създаването на Интеракт клуб преди две години и половина“.

Интеракт клубовете са младежки организации на Ротари, които работят редом с основната организация – в синхрон и взаимодействие.  

Емилия Димитрова

Три четвърти от търговете с еврофинансиране се оказаха с нарушения
Бизнес
Евродепутатите искат да засилят правата на работниците
Бизнес
20 г. заводът за санитарна керамика налага стандарти
Бизнес
Отдава се под наем на ВиК Габрово част от имуществото на ВиК „Бяла“
Бизнес
Иновативните решения са фокус на "Баня на годината 2018"
Бизнес
Ротари Севлиево посрещна дистрикт гуверньора на България
Бизнес
Търговският регистър продължава да е недостъпен
Бизнес
Синьо лято изпратиха в "Идеал Стандарт-Видима"
Бизнес
Отворени врати в завода за санитарна керамика
Бизнес
Книжарница "Детски свят" посреща клиенти в нов дом
Бизнес
"Паралел" инвестира 27 млн. лв. в сгради, разположени върху 50 дка
Бизнес
Ръст от 13% отчита "Идеал Стандарт Видима" през 2017 г.
Бизнес
НАП В. Търново: "До месец новите касови апарати ще са на пазара"
Бизнес
"Габрово Тур" отвори офис в Севлиево
Бизнес
Няма кандидати за изпълнител на компостиращата инсталация
Бизнес
„Идеал Стандарт - Видима“ бе представена в кариерен панаир
Бизнес