РУО определи в кои сгради и зали ще се проведат матурите
Снимка на F1 Digitals от Pixabay

автор: Стефка Бурмова

източник: в. "Седмицата"

Вече са известни подходящите сгради, залите и местата в тях за провеждането на Държавните зрелостни изпити в Габровска област, става ясно от заповедта на директора на Регионалното управление по образованието Георги Маринов. Тя е издадена според изискванията на Закона да предучилищното и училищно образование, правилника за устройството и функциите на Регионалното управление на образованието и във връзка с Наредба от 2016 г., свързана с оценяване резултатите от обучението, както и със заповед от началото на май на Министъра на образованието и науката.

Така за провеждането на задължителния зрелостен изпит по български език и литература са определени 98 зали с общо 738 места в Национална Априловска гимназия,  ПМГ „Акад „Иван Гюзелев“, ПТГ „Д-р Никола Василиади“, СУ „Райчо Каролев“, ПГТ „Пенчо Семов“ в Габрово, СУ „Васил Левски“ и ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“ в Севлиево, СУ „П. Р. Славейков“ в Трявна и ПГ по икономика „Рачо Стоянов“ в Дряново.

За задължителния зрелостен изпит по математика, който ще се проведе на 3 юни т.г., са определени 6 зали с 57 места, разположени в Националната Априловска гимназия в Габрово и ПГ „Марин Попов“ в Севлиево. За дисциплината „История и цивилизация са определени 3 зали с 14 места в СУ „Райчо Каролев“ в Габрово. По география и икономика зрелостниците ще се явяват на изпит в 5 зали с 31 места в тях в ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“и в ПГМЕШ „Ген. Иван Бъчваров“ в Севлиево. За физика и астрономия е определена една зала с 3 места в Национална Априловска гимназия. За Държавният изпит по биология и здравно образование са определени 21 зали със 113 места в тях в Национална Априловска гимназия, ПГ по туризъм „Пенчо Семов“ в Габрово и в СУ „ВасилЛевски“ в Севлиево.

За Държавния зрелостен изпит, който се провежда по желание на зрелостника на 2 юни т. г. по дисциплината физика и астрономия ще се явяват 2 човека в ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“, по математика двама зрелостника ще бъдат в една зала в „ПМГ „Иван Гюзелев“ в Габрово. По испански език ще се явява един човек в ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“, по биология и здравно образование ще бъдат двама души в зала на габровската  Математическа гимназия. По английски език в една зала ще бъдат 5 ученика в ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“, научи вестникът от началника на Регионалния инспекторат по образованието в Габрово Георги Маринов.

"Севлиево 21 век" обяви носителите на ученически стипендии 2020/2021
Образование
Уред за наказание, използван в килийното училище, получи НМО
Образование
НМО открива изложба „Пътища в географията – просеки и просветления”
Образование
Десетте общински училища в община Севлиево посрещнаха 2 412 ученици
Образование
Още два дни (засега) онлайн обучение за гимназистите
Образование
РУО Габрово създава база данни за заместващи учители
Образование
Единайстите класове на СУ "Васил Левски" минават на онлайн обучение
Образование
В смесена форма на обучение започва идната седмица за СУ "В. Левски"
Образование
Ученици и родители на поход, избраха да са далеч от социалните мрежи
Образование
„Севлиево 21 век“ откри кампанията за годишните ученически стипендии
Образование
721 деца пътуват до училище или детска градина, една трета с обществен транспорт
Образование
ПГМЕТ е одобрена за работа по програма „Заедно за всяко дете“
Образование
18 учители в СУ "Васил Левски" са извън клас
Образование
Онлайн часовете ще са от 20 до 40 минути, според класа на ученика
Образование
Как се осигурява топла вода в училище, когато водата се доставя само с водоноски
Образование
В ПГМЕТ учат присъствено, но са готови за комбинирано обучение
Образование