Търсене

С четирима шампиони и още четири медала се завърнаха самбистите от Държавните лично отборни шампионати

С четирима шампиони и още четири медала се завърнаха самбистите от Държавните лично отборни шампионати

Отборът на "Раковски" - Севлиево - четирима шампиони и още толкова медалисти, снимка: СК "Раковски"

На 27 и 28 май 2023 г. се проведоха Държавните лично отборни шампионати по самбо за момчета-момичета и юноши-девойки младша възраст. Състезанията бяха в многофункционалната спортна зала "Арена Асарел" в Панагюрище, която по думите на треньора Евгени Генов е едно прекрасно спортно съоръжение, което липсва на Севлиево.
 
В първия ден от надпреварата се състезаваха момчетата и момичетата. Участваха 234 състезатели от 27 клуба в страната. Клуб "Раковски" бе представен от девет състезатели.
 
В кат. 34 кг. Иво Тодоров стана шампион на България след невероятни пет схватки и страхотна игра и воля за победа.
 
Изображение - 12296Иво Тодоров - малкото момче шампион, снимка: СК "Раковски"  
 
При състезаващите се в категория 65 кг Владимир Фукаров също се изкачи на най-високото стъпало и спечели златен медал. До финал достигна и Исай Исаев (кат. 42 кг), но го загуби и остана със сребърно отличие.
 
В тази категория Севлиево имаше още един представител - Йоан Иванчев, който загуби борбата за бронза.
 
В категория 46 кг Емил Ненчев и Аркан Сопотлиев, както и Константин Иванов при 30-килограмовите и Мартин Иванов (кат. 34 кг) показаха добра игра, но останаха извън първите десет.
 
При момичетата Кристияна Колева (категория 42 кг) спечели бронзов медал.
 
В отборното класиране при момчетата Спортен клуб "Раковски" се нареди на трето място след първенеца - отбора на столичния клуб "Илинден" и "Миньор" Перник, който зае второто място.
 
Изображение - 12297Мелиса Халил - шампион при девойките, снимка: СК "Раковски" - Севлиево  
 
На 28 май се проведе съревнованието при юношите и девойките младша възраст. Участваха 173 състезатели от 25 клуба в страната. "Раковски" - Севлиево разчиташе на трима състезатели. При девойките Мелиса Халил и при юношите Николай Дамянов спечелиха златни медали. Секунди делиха Тодор Тодоров от шампионската титла и той остана със сребърен медал.
 
Изображение - 12298Николай Дамянов - шампион при юношите  
 
От клуба по самбо и бойни спортове "Раковски" изказват своята благодарност на всички свои бивши и настоящи състезатели, които участваха в подготовката и подкрепата по време на състезанието. За транспорта на децата от клуба благодарят на "Парма Транс" ООД и нейния управител Димо Стефанов.
Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!