Търсене
От Енерго Про предупреждават клиентите си

С фалшиви имейли за начислени сметки за ток се искат лични данни, не отговаряйте

Севлиево онлайн
С фалшиви имейли за начислени сметки за ток се искат лични данни, не отговаряйте

Активни фишинг атаки от името на Енерго Про се разпространяват в интернет пространството, предупреждават от компанията. Според сигнали от клиенти, с имейлите се съобщава за грешка в начислените дължими суми във фактурите за електроенергия и се приканва да се поиска възстановяването им. В имейлите са посочени несъществуващи имейл адреси и телефон за контакт. Иска се иска споделянето на лична информация, като това е придружено със зловреден линк, заблуждаващ за възстановяване на сумите.

Енергийната компания, обслужваща Североизточна България, се разграничава от тези недобросъвестни опити за ощетяване на потребителите. Клиентите е необходимо да знаят, че при необходимост от възстановяване на суми Енерго Прло ги приспада при издаване на фактурата за следващо плащане. Възстановяване на пари в брой или по банков път става само след изрично подадено заявление в Център за обслужване на клиенти или чрез имейл до service@energo-pro.bg, подписан с квалифициран електронен подпис. Компанията няма практика да изисква по имейл потвърждение на данни за банкови сметки или други с тази цел. 

Фишинг атаката е насочена към потребители на електронна поща в цялата страна и не се ограничава само до клиентите на Енерго Про, уточняват от пресцентъра на компанията. 

фишинг атаките са изпращане на измамни имейли или други електронни съобщения, за да бъдат заблудени потребителите с цел получаване на техните конфиденциални данни. Най-често получателят се приканва да отвори предварително заразен линк или файл. След като бъде върната желаната информация, хакерите получават достъп до пароли и финансови услуги, използвани от предоставилите данните, като по този начин биха могли да откраднат пари, блокират акаунти, злоупотребят с профили.

При съмнения за достоверност на кореспонденция с описан подател Енерго Про и при други възникнали въпроси се препоръчва клиентите да използват контактите на официалната интернет страница на компанията: https://energo-pro.bg/bg/kontakti. От Енерго Про не използват имейл адреси и телефони за контакт с потребителите, а когато е необходимо потвърждение на лични данни, това се прави чрез служител или чрез профила на клиента в сайта на компанията, уточняват оттам.

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!