С фитнес и преси за фреш агитираха за "Здраве за щастие"
На сцената имаше фитнес уреди, на които през цялото време тренираха спортисти

Шоу под надслов „Здраве за щастие“ си спретнаха преди междусрочната ваканция в СУ „Васил Левски“ - представителна изява на клубовете по проект „Твоят час“  -  „Приятели на здравето“ с ръководител Ана Жекова, „Шанс“ и „Музикално ателие“, с ръководител Евгения Пенчева.

На сцената имаше фитнес уреди, на които през цялото време тренираха спортисти, а на стегнатите им фигури можеше да завиди всеки. Там беше и фреш бара, който предлагаше сок и смути както на публиката, така и на спортистите и другите участници в програмата.

От името на неучилищната организация „Здраве, щастие, дълголетие“ водещите обясниха необходимостта от здравословен начин на живот поради хроничната умора на хората от технологичното общество. Днес всичко е на един клик разстояние, та на човек не му се налага да се движи дори за да пазарува.

Водещите обясниха необходимостта от здравословен начин на живот 

За да се избегне затлъстяването обаче е нужно движение, затова организаторите на шоуто препоръчаха не да разпускаме пред екрана на компютъра, а да спортуваме на чист въздух. Излъчиха интересен клип за женския фитнес от 100 години насам – като се започне от стречинг, мине се през въртенето на обръч и се стигне до улични танци и зумба.

Водещите приканиха публиката ежедневно да прави малки крачки към здравословния начин на живот – днес да повървиш малко повече пеша, да добавиш плод към зърнената си закуска или още една чаша  вода към дневната си доза. Разкриха, че ключът към здравето се крие в балансираното хранене, а то подобрява паметта, помага за добрата концентрация и повишава настроението.

В подкрепа на това твърдение на сцената излязоха Александър и Габриел от 12а клас и изпяха две песни, а тъй като текстът вървеше на екрана, а кой не знае мелодията на  Nothing else maters  на Металика, публиката пееше с тях и се наслаждаваше на купона. Цветан и Йоан от 10в клас представиха резултатите от своята анкета, направена

На сцената беше и фреш бара, който предлагаше сок

и смути на публиката и участниците в програмата

сред учениците, за това достатъчно ли са лавките в района на училището и дали в тях се предлага здравословна храна, а Калоян, Йозлем и Преслава от 9а изиграха сценка за вредата от газираните и енергийните напитки.

Преслав от 3а клас пя и танцува рап, показвайки как релаксира той, а за доброто настроение на публиката се погрижи DJ Петър от 9а, който показа своето майсторство на лънчпад. Накрая група танцьорки изиграха право и чичовото хоро , доказвайки, че танците носят не само удоволствие, но и полза – повишават гъвкавостта и здравината на костите, правят ни по-грациозни и стройни, повишават самочувствието и намаляват стреса и напрежението, като заедно с това дават възможност за нови приятелства и интересен социален живот.

След като пожелаха приятен обяд и ползотворна междусрочна ваканция, участниците в шоуто се разделиха с публиката доволни, че са провокирали у нея желанието да живее здравословно.

Събитието беше отразено от клуб „Журналист“, създаден по проект „Твоят час“ с ръководител Даниела Йорданова.

автор: Даниела Йорданова

Балът за прием в Математическата гимназия в Габрово е най-висок
Образование
Стилиян Илиев получи наградата на бизнес сдружение "Севлиево 21 век"
Образование
Започва кандидат-гимназиалната кампания, какво предстои
Образование
В гимназия "Ген. Иван Бъчваров" изпратиха випуск 2020
Образование
Абитуриентските балове в Севлиево ще бъдат на 27 и 28 юни
Образование
Заедно по време на изолация – един проект на клуб „New Lab“
Образование
851 завършват 7 клас тази година в областта, 296 са в Севлиево
Образование
От името на Община Севлиево абитуриенти получиха почетни отличия
Образование
Седмокласниците на ПМГ в Габрово с най-висок успех на външното оценяване
Образование
Лятна академия на "Заедно в час" вече и в област Габрово
Образование
Излязоха резултатите от първото класиране за гимназиите
Образование
Габрово е на четвърто място в страната по успех на матурата по БЕЛ
Образование
Драгомир Денчев - лауреат националната олимпиада по техническо чертане
Образование
"Техник на транспортна техника" - перспективи в ПГТ в с. Градница
Образование
Нито една паралелка в гимназиите засега няма да бъде закрита
Образование
И за трето класиране останаха незаети места в гимназиите
Образование