Търсене

С изложба без рамки и правила, без обща тема, предизвиква фото гилдията в Севлиево

Десислава Димитрова - секретар на НЧ "Развитие-1870"
С изложба без рамки и правила, без обща тема, предизвиква фото гилдията в Севлиево

Фотографите от фото клуб "Севлиево", снимка: Божидар Генков

След една изпълнена с тематични прояви година, Фотоклуб „Севлиево” откри една безтематична изложба. Това не означава, разбира се, че творбите, които са представени нямат тема. Напротив, всяка от тях разказва своята история и носи своя неповторим дух. В края на годината обаче, с усмивка и лека самоирония, фотографите решават да оставят въображението на всеки зрител да открие история, която го вълнува, в пъстротата на фотографиите, представени чрез работата им през изминалите месеци. С една изложба без рамки и правила, на която всеки е свободен да открие своята тема, смело предизвиква фото гилдията в Севлиево.

Многоликата фотоизложба бе открита на 14 декември вечерта в Бялата галерия на Народно читалище „Развитие-1870”. За идеята, общото и различното в кадрите на авторите с разнородна индивидуалност, виждания и стил разказа председателят на фотоклуба Антоанета Обретенова. „Решихме изложбата да е без заглавие, за да може всеки да представи това, което му е на сърце без тематични ограничения. Благодарим на всички, подкрепящи фотографията в Севлиево. Благодарности на ръководството и екипа на Народно читалище „Развитие” за опората и съдействието в това, което генерираме като идеи – фотоизложби, мероприятия, събития”, сподели г-жа Обретенова и с гордост припомни, че „настоящата 2022 година е изключително успешна за Фотоклуб „Севлиево”, защото поставихме и началото на две големи фотосъбития, с които успешно заявихме присъствието си сред фото гилдията в България. Това са гостуването на „Фото Академика” – националния ежегоден годишен преглед на фотографското изкуство, и тридневния фотомартон с поредица събития – проект Фотографски срещи Севлиево 2022 – „ИСТОРИИ В КАДЪР...”, които ще станат традиционни”.

Преди изложбата да бъде официално открита бяха представени любителите фотографи, участници в поредния интересен проект – Божидар Генков, Диди Баев, Стойо Стоев, Петя Пастухова, Илко Илев, Антоанета Обретенова, Райко Митев, Петко Атанасов, Михаела Иванова, Христо Иванов, Ивелина Чиприянова, Анета Мирчева, Валя Андонова, Екатерина Спасова, Яна Мур, Владимир Владимиров, Дарина Петкова, Ирина Савова. Откриването уважиха ценители и приятели на фотографията. Присъстваха и ученици от ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров”, с преподавател Ива Рангелова.

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.