С нова заповед се облекчава движението към областните градове
Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев

Министърът на здравеопазването издаде заповед, с която се облекчава преминаването през контролно-пропускателните пунктове на входно-изходните пътища на областните центрове.

През контролно-пропускателните пунктове се пропуска преминаването на лица само в случай на неотложност на пътуването. Неотложността може да бъде работа в друго населено място, здравословни причини на пътуващия или негови близки, завръщане на настоящ или постоянен адрес, или на адреса, на който пътуващият временно пребивава, когато този адрес е различен от неговия постоянен или настоящ. В новата заповед се дава право на граждани да пътуват до населено място, в което имат близки и роднини, за които полагат грижи и произтичащата от това необходимост за снабдяване с продукти и стоки от първа необходимост на обгрижваните лица.

Обстоятелствата за преминаването през контролно-пропускателните пунктове се удостоверяват със   служебна бележка от работодателя или служебна карта, медицински документ, ако пътуването е поради медицински причини, документ за самоличност и декларация от пътуващия, в която се декларират причините за пътуването.

Заповедта на здравния министър указва, че водачите и пътниците в товарни автомобили и автомобили, с които се осъществява охрана на ценни пратки и товари (инкасо автомобили), представят само документ за самоличност и служебна бележка от работодателя или служебен документ - карта.

През контролно-пропускателните пунктове ще се пропускат с предимство служители на хранителни вериги и аптеки, на фирми и институции, които доставят храна и лекарства, работещите в обекти, които са от значение за националната сигурност, във ВиК дружества, електроснабдителните и топлоснабдителни компании, както и работници, ангажирани с неотложни ремонтни и аварийни работи.

С приоритет през контролно-пропускателните пунктове се пропускат и превозни средства със специален режим на движение, както и лицата, нуждаещи се от спешна медицинска помощ.

Мерките, въведени със заповедта на министъра, са в сила до изричната им отмяна.

 

 

Новият случай на Covid в областта е жена на 86 г. от Габрово
Здраве
Консулът на Турция в Пловдив дари защитни костюми за област Габрово
Здраве
При общопрактикуващ лекар – само след записан час
Здраве
Д-р Попова, онколог, преглежда на 21 май т.г.
Здраве
Съпругата на първия пациент с Cоvid-19 в Севлиево е с положителна проба
Здраве
В "Медицински център-1" започват PCR тестове
Здраве
PCR тест, заплатен от гражданите, не може да е условие за прием в болница
Здраве
От днес без маски на открито, покриваме устата, ако говорим с някого
Здраве
След PCR тест: няма Covid в Държавната психиатрична болница
Здраве
Медицинска сестра от Инфекциозно отделение в Севлиево е с Covid
Здраве
Д-р Ценка Иванова възобновява приема на пациенти от 18 май
Здраве
19 са заразените с ку-треска в три села, две са в Севлиевско
Здраве
Д-р Никола Русинов възобновява приема на пациенти
Здраве
Първа жертва на COVID-19 в Севлиево
Здраве
При общопрактикуващ лекар и специалист - само след записан час
Здраве
Пациентка на Психоболницата е с положителен резултат след бърз тест
Здраве