Търсене

С пари от капиталовата си програма Община Севлиево изгради тенис корт с изкуствена настилка

Севлиево онлайн
С пари от капиталовата си програма Община Севлиево изгради тенис корт с изкуствена настилка

Първа обща снимка на новия корт си направиха с кмета малките тенисисти, снимка: Община Севлиево

С близо 100 хил. лв. от капиталовата си програма Община Севлиево изгради нов тенис корт, който преди три дни беше официално открит. 

Спортното съоръжение е сред малкото с професионална настилка за тренировка при мокро време и през зимата. Размерите му са 18х36 метра. Теренът, върху който е изграден кортът, е общински поземлен имот, отреден е за спорт и се намира зад сградата на общинската болница, недалеч от най-стария корт в Севлиево.

Изображение - 13618В синята елипса е мястото на новото съоръжение, снимка: Община Севлиево  

Новият тенис корт е с акрилна настилка от три слоя и два цвята с дебелина 4 мм, положена върху асфалтобетон, подходяща е за тенис кортове. Очертаването на игрището е изпълнено с линии с ширина 5 см. В зоната на тенис корта са монтирани пейки и кошчета. Оградата е от плетена поцинкована мрежа с PVC покритие с височина 4 метра.
 
Осветлението на корта е чрез 6 осветителни стълба, като на всеки са разположени по 2 LED прожектора с необходимата мощност и посока на осветяване.
 
В клуба по тенис "Тенис про" в Севлиево в момента тренират над 50 деца и много възрастни, сподели по време на откриването на новото съоръжение Цветомир Цанков. Кметът Иван Иванов от своя страна поздрави най-малките тенисисти, раздаде им подаръци и им пожела спортни успехи.  
 
 
Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.