Търсене

С презентация за д-р Чирков Елица Пенчева бе допусната до финал в националния конкурс "По стъпките на българските учени"

С презентация за д-р Чирков Елица Пенчева бе допусната до финал в националния конкурс

Елица Пенчева представя своята презентация в аулата на Софийския университет, снимка: СУ "Васил Левски"

Елица Младенова Пенчева, ученичка в 11 "б" клас на СУ „Васил Левски“ в Севлиево бе допусната до финалния кръг на националния конкурс "По стъпките на българските учени". 

Своята презентация Елица представи на 30 септември, срещу Нощта на учените, в аулата на Софийския университет. Разработката бе за бащата на българската кардиохирургия д-р Александър Чирков, информират от СУ "Васил Левски"

Националният конкурс на тема “По стъпките на българските учени“ цели да популяризира сред ученици, студенти и широката общественост постиженията на учени, родени в България и живели и работили в страната или извън нея.

Основна цел на конкурса е да се популяризира приносът на българските учени в днешния живот, наука и европейска култура, значението на научните открития за обществото; да запознае обществеността с откритията на учени, чиито невероятна работа и постижения променят живота ни (физици, химици, биолози, математици и други) или ни дават представа как е изглеждал той (археолози, етнографи и други). 

Идеята на конкурса е да се превърне в място за обмен на знания, умения и нови идеи под формата на: мултимедийни продукти, есета, електронни постери, колажи, модели, които трябва да представят работа по значим проблем свързан с темата на конкурса, а именно представяне на живота и научните постижения на български учени.

Елица Пенчева е участник в клуб „Млад изследовател“ с ръководител Ана Жекова. Тя стигна до финал в конкуренция с 84 ученици от цялата страна автори на проекти. 

Изображение - 11325Елица Пенчева, снимка: СУ "Васил Левски"  

 

 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!