С успешен прием в четири специалности в ПГМЕТ откриха учебната година
Осмокласниците - най-новото попълнение на професионалната гимназия

от Емилия Димитрова

От тази година училището преминава към изцяло електронен дневник

Със самочувствие и подобаваща емоция бе открита новата учебна година в Професионалната гимназия по механоелектротехника "Ген. Иван Бъчваров". През лятото гимназията осъществи успешен прием по четири специалности от четири професии, а гордостта на екипа е възвръщането в професионалната гимназия на специалността „Промишлена електроника“.

Това е третата година, в която гимназията приема ученици за дуално обучение, известно като учене чрез работа, а отчетите, които представят в края на всеки учебен срок безспорно сочат, че тази форма на обучение печели все повече привърженици. 

Нека през тази учебна година силата и знанието ни водят напред, пожела Ани Андреева на ученици и учители, снимка: "Севлиево онлайн"

Предизвикателствата пред започващата учебна година очерта в своето приветствие директорът на гимназията Ани Андреева: "Тази година сме изправени пред нови предизвикателства. Училището ни преминава изцяло на електронен дневник и много разчитаме и на подкрепата на родителите. За селекционната 2019 година спечелихме три проекта по "Еразъм+", което се случва за първи път в нашата история: 22 ученици от 10 и 11 клас, специалност „Компютърна техника и технологии“ и двама учители ще бъдат на стаж в Плимут, Англия. Седем учители ще преминат двуседмично обучение в Барселос, Португалия и последният ни спечелен проект е в сектор "Партньорства за училищен обмен". В него участват Научна гимназия „Паскуале Станислао Манчини“, Италия и Асоциацията на училищата в Португалия. Учители и ученици от всяко училище ще обменят добри практики по темата „21-ви век активно гражданство“. Затова кандидатствайте и опознайте Европа!", призова Андреева. 

За трета година гимназията предлага дуално обучение, снимка: "Севлиево онлайн"

В своето обръщение Ани Андреева не пропусна никой и се обърна специално към осмокласниците - новото попълнение в гимназията, към дванайсетокласниците, за които това е последна година в училище, към останалите ученици, колегите си и родителите. Ето пожеланията на директора на ПГМЕТ: 

"Обръщам се към вас скъпи осмокласници, не само защото сте най-малките и тази година ще бъдем заедно за първи път, а защото наистина имате нужда от специално внимание и подкрепа. Очакват ви нови предизвикателства. Затова ви пожелавам много успех и целеустременост.

Обръщам се и към най-големите ученици. Скъпи зрелостници, краят на 12 клас освен дипломи трябва да ви донесе и правилен избор на кариера. Нека избраната специалност и професия ви бъдат по сърце и по възможности.

Скъпи ученици, няма усилия и труд, които да останат невъзнаградени. Имайте самочувствието на знаещи, добри и възпитани млади хора.

Обръщам се и към вас, колеги учители. Вие сте тези, които водите нашите ученици. По пътя си носите и традиция, и новаторство. Пожелавам ви здраве, сили и ентусиазъм, за да постигате своите ежедневни победи срещу бездуховността и пасивността.

Уважаеми родители, вие сте нашите най-важни партньори. Подкрепяйте своите деца! Вярвайте ни, защото всички ние искаме най-доброто за вашите деца".

Отляво надясно: Христофор Лалев - председател на Училищното настоятелство, Невена Тодорова - зам-кмет на Община Севлиево, Ани Андреева - директор на гимназията и Светла Георгиева - председател на обществения съвет и представител на "Идеал Стандарт-Видима" - фирма-партньор на гимназията.  

 

Богомила Иванова спечели прием във ВУЗ, след успех в състезание
Образование
Нов проект по "Еразъм +" ще реализират в ПГМЕТ "Ген. Ив. Бъчваров"
Образование
Каталогът за езикови ваканции за 2020 г. ще бъде представен в Севлиево
Образование
В СУ "Васил Левски" ученици избраха учителя-вдъхновител
Образование
Панорама на висшето образование в СУ „Васил Левски“
Образование
Библиотеката се включи в Европейската седмица на програмирането
Образование
Проф. Венелин Терзиев представя своя книга в родния град
Образование
Училищното настоятелство почете учителите, пенсионирали се тази година
Образование
Старта на проекта Re ThinkIT бе даден в ПГМЕТ
Образование
В Европейската седмица на професионалните умения
Образование
Основно училище "Стефан Пешев" чества своя патрон
Образование
Инициативата "Европа в моя град" премина през Севлиево
Образование
Детска градина "Радост" - с проект в "Наука на сцената" в Португалия
Образование
ПГМЕТ "Ген Иван Бъчваров" отбеляза 57 години от създаването
Образование
Празнична десетдневка за 57 години ПГМЕТ "Ген. Иван Бъчваров"
Образование
"Севлиево 21 век" обнови двора на Детски комплекс
Образование