С успешен прием в четири специалности в ПГМЕТ откриха учебната година
Осмокласниците - най-новото попълнение на професионалната гимназия

от Емилия Димитрова

От тази година училището преминава към изцяло електронен дневник

Със самочувствие и подобаваща емоция бе открита новата учебна година в Професионалната гимназия по механоелектротехника "Ген. Иван Бъчваров". През лятото гимназията осъществи успешен прием по четири специалности от четири професии, а гордостта на екипа е възвръщането в професионалната гимназия на специалността „Промишлена електроника“.

Това е третата година, в която гимназията приема ученици за дуално обучение, известно като учене чрез работа, а отчетите, които представят в края на всеки учебен срок безспорно сочат, че тази форма на обучение печели все повече привърженици. 

Нека през тази учебна година силата и знанието ни водят напред, пожела Ани Андреева на ученици и учители, снимка: "Севлиево онлайн"

Предизвикателствата пред започващата учебна година очерта в своето приветствие директорът на гимназията Ани Андреева: "Тази година сме изправени пред нови предизвикателства. Училището ни преминава изцяло на електронен дневник и много разчитаме и на подкрепата на родителите. За селекционната 2019 година спечелихме три проекта по "Еразъм+", което се случва за първи път в нашата история: 22 ученици от 10 и 11 клас, специалност „Компютърна техника и технологии“ и двама учители ще бъдат на стаж в Плимут, Англия. Седем учители ще преминат двуседмично обучение в Барселос, Португалия и последният ни спечелен проект е в сектор "Партньорства за училищен обмен". В него участват Научна гимназия „Паскуале Станислао Манчини“, Италия и Асоциацията на училищата в Португалия. Учители и ученици от всяко училище ще обменят добри практики по темата „21-ви век активно гражданство“. Затова кандидатствайте и опознайте Европа!", призова Андреева. 

За трета година гимназията предлага дуално обучение, снимка: "Севлиево онлайн"

В своето обръщение Ани Андреева не пропусна никой и се обърна специално към осмокласниците - новото попълнение в гимназията, към дванайсетокласниците, за които това е последна година в училище, към останалите ученици, колегите си и родителите. Ето пожеланията на директора на ПГМЕТ: 

"Обръщам се към вас скъпи осмокласници, не само защото сте най-малките и тази година ще бъдем заедно за първи път, а защото наистина имате нужда от специално внимание и подкрепа. Очакват ви нови предизвикателства. Затова ви пожелавам много успех и целеустременост.

Обръщам се и към най-големите ученици. Скъпи зрелостници, краят на 12 клас освен дипломи трябва да ви донесе и правилен избор на кариера. Нека избраната специалност и професия ви бъдат по сърце и по възможности.

Скъпи ученици, няма усилия и труд, които да останат невъзнаградени. Имайте самочувствието на знаещи, добри и възпитани млади хора.

Обръщам се и към вас, колеги учители. Вие сте тези, които водите нашите ученици. По пътя си носите и традиция, и новаторство. Пожелавам ви здраве, сили и ентусиазъм, за да постигате своите ежедневни победи срещу бездуховността и пасивността.

Уважаеми родители, вие сте нашите най-важни партньори. Подкрепяйте своите деца! Вярвайте ни, защото всички ние искаме най-доброто за вашите деца".

Отляво надясно: Христофор Лалев - председател на Училищното настоятелство, Невена Тодорова - зам-кмет на Община Севлиево, Ани Андреева - директор на гимназията и Светла Георгиева - председател на обществения съвет и представител на "Идеал Стандарт-Видима" - фирма-партньор на гимназията.  

 

Седмокласниците на ПМГ в Габрово с най-висок успех на външното оценяване
Образование
851 завършват 7 клас тази година в областта, 296 са в Севлиево
Образование
"Техник на транспортна техника" - перспективи в ПГТ в с. Градница
Образование
Стилиян Илиев получи наградата на бизнес сдружение "Севлиево 21 век"
Образование
Майстор в кухнята, но и на бара - възможно е с ПГТ "Пенчо Семов" в Габрово
Образование
Производството на мляко и млечни продукти е традиционен занаят
Образование
Драгомир Денчев - лауреат националната олимпиада по техническо чертане
Образование
Започва кандидат-гимназиалната кампания, какво предстои
Образование
Абитуриентските балове в Севлиево ще бъдат на 27 и 28 юни
Образование
Балът за прием в Математическата гимназия в Габрово е най-висок
Образование
Излязоха резултатите от първото класиране за гимназиите
Образование
ПГТМ в с. Градница обявява прием за професия "Машинен техник"
Образование
От името на Община Севлиево абитуриенти получиха почетни отличия
Образование
Габрово е на четвърто място в страната по успех на матурата по БЕЛ
Образование
Заедно по време на изолация – един проект на клуб „New Lab“
Образование
В гимназия "Ген. Иван Бъчваров" изпратиха випуск 2020
Образование