Търсене

Съдът предава на Белгия севлиевец, заподозрян за участие в престъпна група

Съдът предава на Белгия севлиевец, заподозрян за участие в престъпна група

На 5 януари т.г. състав на Окръжен съд Габрово взе решение да предаде на властите в Белгия мъж от Севлиево, издирван с Европейска заповед за арест. Мъжът е заподозрян в участие в организирана престъпна група, измама, пране на пари, престъпления против данъчната и осигурителната система на Белгия.

За да започне наказателно преследване срещу него, той се издирва и в края на декември е задържан в България. С решение на габровския окръжен съд му беше наложена най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража", която да гарантира явяването на заподозрения пред съда в Белгия след предаването му на властите в страната. 

Друг българин, укривал се в Севлиево, също ще бъде предаден на властите в чужбина. С решение от 6 януари 2021 г. тричленен състав на Окръжен съд Габрово допусна предаването на жител на Търговище, установен в Севлиево, на властите в Република Франция въз основа на издадена Европейска заповед за арест.

Заповедта за арестуването му е издадена на 13 май 2019 г. от прокурор при Окръжен наказателен съд - Бобини и е във връзка с присъда от френския съд за причинена телесна повреда след нанесен побой на местен жител. Присъдата не е влязла в сила и предаването на лицето ще осигури възможност за провеждане на процедура по обжалване на постановения акт, се казва в мотивите на съда.

До предаването на френските власти мъжът остава в габровския арест с мярка за неотклонение „Задържане под стража”. 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!