Търсене

Съдът уважи искането на прокуратурата за задържане и домашен арест на двама мъже от Севлиево

Задържаният за подкуп горски служител е освободен срещу гаранция

Състав на Окръжен съд-Габрово уважи исканията на Окръжна прокуратура - Габрово за вземане на мярка за неотклонение  „задържане под стража“ спрямо мъж с инициали В.А. и „домашен арест“ по отношение на друг мъж, представен от прокуратурата с инициалите И.Д., и двамата от Севлиево. 

Двамата са привлечени в качеството на обвиняеми за това, че през период от една година - от януари 2022 г. до януари 2023 г., са се наговорили да разпространяват наркотични вещества. За това законът предвижда наказание “лишаване от свобода“ повече от 3 години. За престъплението по чл.321  ал.6  от НК, за което двамата са  привлечени в качеството на обвиняеми, се предвижда наказание лишаване от свобода до 6 години.

39-годишният В.А. е привлечен като обвиняем и за това, че през периода от 9 януари 2023 г. до 11 януари, в Севлиево, при условията на продължавано престъпление, без надлежно разрешително по Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, разпространил високорискови наркотични вещества - метамфетамин и марихуана на две различни лица, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от две до осем години и глоба от 5 000 до 20 000 лева.

25-годишният И.Д. е обвиняем и за държане на амфетамин, престъпление по смисъла на Наказателния кодекс (чл.354 а ал.1), за което се предвижда лишаване от свобода от две до осем години и глоба от 5 000 до 20 000 лева.

Съдът уважи становището на наблюдаващия прокурор, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието и е налице реална опасност обвиняемите да се укрият, както и да извършат друго престъпление.

Определението на Окръжен съд Габрово може да бъде обжалвано пред Апелативния съд във Велико Търново.

По обвинение на габровската Окръжна прокуратура мъж от Габрово беше осъден за съхранение и разпространение на наркотици на 4 години и 4  месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим. Към това наказание бе присъединено и наказание глоба в размер на 10 000 лева.

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.