Търсене

Само "Граждани за Севлиево" нямат председател на комисия в Общинския съвет

Само "Граждани за Севлиево" нямат председател на комис

Групата на ГЕРБ е най-многобройна и в този Общински съвет

от Емилия Димитрова

Групата на общинските съветници от "Граждани за Севлиево" няма да има нито един председател на постоянна комисия в този състав на Общинския съвет на Севлиево, стана ясно по-рано днес, когато се проведе първото работно заседание на местния парламент. 

Въпреки че групата им е трета по численост, те на практика бяха лишени от представителство в ръководството на местния парламент. Отхвърлени бяха и всички предложения, направени от „Граждани за Севлиево“ - от числеността на комисиите, до техния състав.

Това стана въпреки внесеното от Боян Ботев писмено предложение до председателя на Общинския съвет Здравка Лалева, с което се настоява за квотен принцип при определяне председателите на постоянните комисии в ОбС. С предложението Ботев настоява разпределението на председателските места да е в зависимост от представителството на съответната формация, т.е. според числеността на съответната група.

Предложението му дойде, след като в предварителния дневен ред на вчерашното заседание бе заложено решение, според което от девет постоянни комисии, в четири председателят ще е от ГЕРБ, което има основание, тъй като партията има най-голям брой общински съветници в този състав на Общинския съвет. Няма обяснение обаче за двете председателски места на ДПС, които са четвърта политическа сила, след БСП и „Граждани за Севлиево“. БСП имат петима съветници, получават едно председателско място, „Граждани за Севлиево“ имат четирима съветници – не получават нито едно председателско място. По един председател имат групите на „Воля“ и ВМРО, които имат по двама съветници.

На фона на това разпределение няма съмнение, че управляващите игнорират „Граждани за Севлиево“ от управлението.

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.