Търсене

Само три политически сили се подписаха за честни избори

Севлиево онлайн
Към 11 ч. избирателите на община Севлиево са най-слабо активни в

Инициативата на гражданската организация "Обединение за честни избори" (ОЧИ) за сключването на Пакт за честни избори предизвика интереса само на три партии и коалиции, които ще се борят за гласовете на избирателите на предстоящия предсрочен парламентарен вот, съобщава  "Дневник".

Вчера, основаната през януари т.г. гражданската инициатива, към която се присъединиха медии и общественици, е поканила политическите формации с прогнозен резултат от гласуването над 1% да се подпишат под документ, с който да заявят ангажимента си да работят за преодоляване на проблемите, свързани с изборния процес в България. На събитието са се отзовали единствено "Продължаваме промяната - Демократична България", "Левицата" и "Български възход".

Медията припомня, че "Продължаваме промяната", "Демократична "България" и "Български възход" са единствените формации в 48-мото Народно събрание, които се противопоставиха на промените в Изборния кодекс, наложени от ГЕРБ, БСП и ДПС и с които беше върната хартиената бюлетина и в частност невалидните бюлетини - един от големите инструменти за изборни измами. През годините имаше има множество доказателства, изказвания и сигнали, че невалидните бюлетини се използват, за да заличават легитимни гласове на български граждани.

„Обединение за честни избори“ (ОЧИ) е платформа, която има за цел да води борба срещу изборните измами, купуването на гласове и контролирания вот. 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!