Търсене

Санират сградата на Общината с 1.2 млн. лв. по проект

Санират сградата на Общината с 1.2 млн. лв. по проект

С 1.2 млн. лв., отпуснати по Оперативна програма "Региони в растеж", ще бъде санирана административната сграда на Община Севлиево, бе съобщено по-рано днес чрез сайта на институцията. От публикуваното съобщение става ясно, че договорът за безвъзмездно финансиране е подписан вчера между кмета Иван Иванов и Министерство на регионалното развитие и благоустройството.  

Целта на проекта е да се повиши енергийната ефективност на административната сграда, което да доведе до намаляване на разходите за енергия, подобряване на експлоатационните характеристики и удължаване на жизнения цикъл на сградата. Очаква се след ремонта да бъдат осигурени по-добри условия на работна среда, намаляване на разходите за енергия, по-високо ниво на енергийна ефективност и понижаване емисиите на парникови газове. 

Община Севлиево кандидатства с още един проект за финансиране. Вторият бе за саниране сградата на Районното управление на полицията, но проектното предложение не е събрало необходимия брой точки, за да бъде одобрено за финансиране. 

"Севлиево онлайн"

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.