Търсене

Със 100 лв. по-високи заплати на кметовете в селата, предлагат от общинската администрация

Емилия Димитрова
Със 100 лв. по-високи заплати на кметовете в селата, предлагат от общинската администрация

Увеличение на заплатите на кметовете в селата на община Севлиево е едно от предложенията от общинската администрация, които ще бъдат гласувани на насроченото за последния ден за август заседание на Общинския съвет. 

Увеличението е еднакво за всички, но заплатите не са еднакви за всички. Има значение дали кметовете управляват село с над 700 или с под 700 жители. 

С 1200 лв. основно месечно възнаграждени се предлага да станат кметовете на селата Горна Росица, Дамяново, Добромирка, Кормянско, Крамолин, Крушево, Стоките и Сенник. За последно техните заплати бяха вдигнати през март 2022 г., когато основната им стана 1100 лв. 

От 1200 лв. на 1300 лв. основно месечно възнаграждение се предлага да получават кметовете на селата Батошево, Градница, Душево, Петко Славейков, Ряховците и Шумата, в които населението е над 700 души. 

Над основната заплата на кметовете на кметства се начислява 1 процент допълнително за всяка прослужена година. 

Заплатите на кметските наместници не се гласуват от Общинския съвет, а се определят като 80 на сто от средната заплата на кмет на кметство. В община Севлиево има четири наместничества - Хирево, Млечево, Търхово и Младен.

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.