Търсене

Със значителна разлика седмокласниците на ПМГ "Акад. Иван Гюзелев" "бият" по успех всички останали в областта

Емилия Димитрова
Излезе първото класиране за гимназиите

Снимка: Pixabay

Седмокласниците на Природоматематическата гимназия "Акад. Иван Гюзелев" в Габрово са с най-висок резултат от държавното външно оценяване след седми клас, сочат данни на Министерството на образованието и науката. Резултатът на завършващите основно образование училището е значително по-висок от всички останали седмокласници в област Габрово.

На изпита по български език и литература (БЕЛ) възпитаниците на гимназията са постигнали среден успех от 80.01 точки, по математика средният им успех е 62.64 точки. 

На второ място по успеваемост са седмокласниците на Основно училище "Ран Босилек" в Габрово със среден успех 67.34 точки по БЕЛ и 39.64 точки по математика. 

Още две училища имат успех над 60 точки по БЕЛ - Основно училище "Проф. Пенчо Николов Райков" в Трявна (63.29 точки) и Основно училище "Васил Левски" в Плачковци (62.22 точки).  

В Севлиево учениците на Средно училище "Васил Левски" в Севлиево са постигнали среден успех по БЕЛ 59.16 точки, по математика - 30.98 точки. По-висок среден успех имат по математика седмокласниците на Основно училище "Стефан Пешев" в Севлиево - 32.51 точки, но по БЕЛ успехът им е с малко по-нисък от този на СУ "Васил Левски" (58.29 точки). 

Сред училищата в селата на севлиевска община най-зле по БЕЛ са се представили седмокласниците на основното училище в Градница. Средният им успех е 13.78 точки. Най-висок среден успех са постигнали учениците от основното училище в с. Добромирка - 32.17 точки.  

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!