Търсене

Състезатели на колоездачен клуб "Хоталич" преодоляха 100-километровата обиколка на Витоша

Севлиево онлайн
Състезатели на колоездачен клуб

С трима лицензирани състезатели и петима поддръжници колоездачен клуб "Хоталич" - Севлиево се вписа в тазгодишното издание на "Витоша 100". В конкуренция с близо 1400 участници в различни възрастови групи, представителите на севлиевския клуб определено има от какво да са доволни. 

С най-добро време стокилометровата обиколка на планинаната приключи Николай Ножаров. Той единствен от Севлиево преодоля трасето за по-малко от 7 часа, макар да бе на косъм да премине тази граница. Времето му е 6 ч., 59 минути и 59 секунди.

Ненавършилият 16 г. Михаил Костадинов финишира след 7 ч., 19 минути и 23 секунди - представяне, което според Стилиян Гатев то прави "младата надежда на севлиевското колоездене", което дава основание на всички да смятат, че догодина може да намали класирането си поне с 20 места. 

След 8 часа, 29 минути и 44 сикунди завърши обиколката на планината Методи Златев. 

Тримата състезатели се надпреварваха в категория "хоби", за което получиха грамоти от организаторите. 

"Витоша 100" е тежко състезание не само зарази многото километри, а и заради планинския терен с много изкачвания и спускания, но и заради дългите часове колоездене. Състезанието е изпитание не само за физиката, но и за духа, твръдят колоездачи. 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!