Съветниците са "за" побратимяване на Севлиево с Нанхай в Китай
Писмото, което през 2016-та кметът на Нанхай изпрати до д-р Иван Иванов

Севлиево ще стане побратим с град Нанхай в Китай. Самото побратимяване ще стане факт скоро, тъй като до месец се очаква наша делегация да посети Нанхай и извърши необходимите преговори, които предшестват споразумението за побратимяване. А този четвъртък общинските съветници възложиха на кмета да извърши необходимите действия по подготовка на побратимяването. 

Нямаше възражение от страна на съветниците относно предстоящите връзки между китайския град и Севлиево. Като цяло изказванията им тежаха в посоката, че това ще донесе повече полза и то най-вече за бизнеса. Единствено Ценка Йонкова изрази съмнения за бъдещото побратимяване, тъй като Нанхай е далеч и отношения, каквито Севлиево има с останалите си побратими от Европа, биха коствали значителен финансов ресурс. Госпожа Йонкова даде да се разбере, че обмен на културни състави и делегации за празници или важни за двата града събития биха били много скъпи и попита кмета дали смята, че това предложение е осъществимо. 

"Ако не смятах, нямаше да го предлагам", отговори й той. И намекна, че градът е силно развит, а за осъществуване на връзки с неговата управа помага посредничеството на "наш съгражданин, който е работил там". /б.ред. съгражданинът, чието име кметът спести, е Петко Хинов, един от най-добрите преводачи от китайски у нас, който хвърли доста усилия, докато подготви почвата за среща между ръководствата на двата града/.

Град Нанхай е с една от най-древните култури. Смята се за родно място на южнокитайските бойни изкуства, на танца на дракона и на лъва, както и за родина на драконовите лодки. Район Нанхай на град Фошан, провинция Гуандун, се намира в сърцевината на триъгълника на реката Джудзян, на изток граничи с мегаполиса Гуанджоу, на юг — с Хонконг и Макао. Цялата площ на Нанхай е 1073,82 кв. км. 

През 2015 г. Нанхай е реализирал 223,6 млрд. юана брутен вътрешен продукт и преки чуждестранни инвестиции в размер на 862 млн. долара. Пред последните две години район Нанхай е на второ място в класацията на стоте най-развити градове в Китайската народна република.

 

 

Какво правят в Габрово с премахнатите опасни дървета?
Общество
За измамни имейли от името на Енерго Про предупреждават от компанията
Общество
Има избран нов управител на приюта за кучета
Общество
Сигнал за проблем с водоподаването в с. Добромирка, от ВиК отговарят
Общество
"Капачки за бъдеще" ще се събират на 20 юни пред парк "Казармите"
Общество
Над 1600 лечебни растения виреят в парк "Българка" край Габрово
Общество
Как кметският футболен клуб в Габрово излезе със 145 хил. лв. пред съперниците си
Общество
Над три тона капачки се събраха за часове в събота в Севлиево
Общество
До 30 септември се удължава срокът на всички ТЕЛК решения
Общество
Неправоспобен е с опасност за живота след катастрофа
Общество
Закриване на прокуратурата в Севлиево, предлага главният прокурор
Общество
Как се завзема бизнес за милиони - разследване на Антикорупционния фонд
Общество
Първи заседания проведоха комисиите за преброяването през 2021 г.
Общество
Проект за прахосване на 4 млн. лв., или как коронавирусът стана оправдание
Общество
От февруари до сега без работа в областта са останали 3240 души
Общество
От петък се допускат външни търговци на панаирната площадка
Общество