Съветниците са "за" побратимяване на Севлиево с Нанхай в Китай
Писмото, което през 2016-та кметът на Нанхай изпрати до д-р Иван Иванов

Севлиево ще стане побратим с град Нанхай в Китай. Самото побратимяване ще стане факт скоро, тъй като до месец се очаква наша делегация да посети Нанхай и извърши необходимите преговори, които предшестват споразумението за побратимяване. А този четвъртък общинските съветници възложиха на кмета да извърши необходимите действия по подготовка на побратимяването. 

Нямаше възражение от страна на съветниците относно предстоящите връзки между китайския град и Севлиево. Като цяло изказванията им тежаха в посоката, че това ще донесе повече полза и то най-вече за бизнеса. Единствено Ценка Йонкова изрази съмнения за бъдещото побратимяване, тъй като Нанхай е далеч и отношения, каквито Севлиево има с останалите си побратими от Европа, биха коствали значителен финансов ресурс. Госпожа Йонкова даде да се разбере, че обмен на културни състави и делегации за празници или важни за двата града събития биха били много скъпи и попита кмета дали смята, че това предложение е осъществимо. 

"Ако не смятах, нямаше да го предлагам", отговори й той. И намекна, че градът е силно развит, а за осъществуване на връзки с неговата управа помага посредничеството на "наш съгражданин, който е работил там". /б.ред. съгражданинът, чието име кметът спести, е Петко Хинов, един от най-добрите преводачи от китайски у нас, който хвърли доста усилия, докато подготви почвата за среща между ръководствата на двата града/.

Град Нанхай е с една от най-древните култури. Смята се за родно място на южнокитайските бойни изкуства, на танца на дракона и на лъва, както и за родина на драконовите лодки. Район Нанхай на град Фошан, провинция Гуандун, се намира в сърцевината на триъгълника на реката Джудзян, на изток граничи с мегаполиса Гуанджоу, на юг — с Хонконг и Макао. Цялата площ на Нанхай е 1073,82 кв. км. 

През 2015 г. Нанхай е реализирал 223,6 млрд. юана брутен вътрешен продукт и преки чуждестранни инвестиции в размер на 862 млн. долара. Пред последните две години район Нанхай е на второ място в класацията на стоте най-развити градове в Китайската народна република.

 

 

Миролюба Бенатова обучава възрастни от региона на медийна грамотност
Общество
На 23 юли изтича срокът за плащане на междинните фактури за ток
Общество
„Какъв ви е проблемът“ – Севлиево унищожава дървета заради ремонт на тротоари
Общество
Помощта за отопление се увеличава с 27 лв.
Общество
"Капачки за бъдеще" купиха първата детска неонатална линейка
Общество
Млад мъж се е удавил в язовир "Александър Стамболийски"
Общество
Мъж от с. Богатово е хванат с над 2 промила, моторист пострада тежко в Габрово
Общество
Някъде там, в пустошта, при загърбените отговорности и човешката болка
Общество
Засега не се обмисля режим на водата, но никой не знае докога
Общество
Контролът по пътищата съвсем е изтърван
Общество
Пожарникарите съветват какво не бива в жегите, за да не стане пожар
Общество
Правителството прие промени към изискванията за млечните продукти
Общество
Асоциацията на европейските журналисти - България иска оставката на Гешев
Общество
Стартира GABROVO GREEN ACCELERATOR
Общество
„Властта говори! Открито” - във фейсбук страницата на правителството
Общество
Пенсиите ще се увеличат средно с 64 лв. от 1 октомври
Общество