Седем награди от „Звездици за Лора“ за "Upstream Voices”
Отличените певици на Ценка Горалова с председателя на журито Маргарита Хранова, снимка: "Upstream Voices”

Седем млади певци от вокална формация "Upstream Voices” с вокален педагог Ценка Горалова се завърнаха с награди от Националния конкурс за популярна песен „Звездици за Лора“, който се проведе от 5 до 7 април в Свищов и събра над 130 талантливи певци от страната от 5 до 19 годишна възраст.

Вече 15 години Илиян Николов, бащата на Лора, едно от загиналите деца в р. Лим, успява и намира сили да организира най-силния и емоционален конкурс за пеещите и талантливи деца на България. Конкурсът се организира с подкрепата на фондация „Ангели от Лим“, Народно читалище „Еленка и Кирил Аврамови-1856“ и Община Свищов.

Седемгодишният Александър Дончев участва за първи път на конкурс и се завърна с трета награда, след като впечатли журито с изпълнението на песента „Кукушка“ из репертоара на Полина Гагарина от фирма „Битката за Севастопол“, на което Етиен Леви, член на журито, извика от място „Браво!“.

Кристина Неделчева на 9 г. от Габрово получи втора награда в най-многобройната втора група и покана от арт-център „Кърнолски“ за участие в международния фестивал „Магията на Италия“ в Римини.

Първа награда завоюва Гала Ботева, която успя да се пребори с голямата конкуренция. Гала е на 15 години, ученичка в Национална Априловска гимна-зия в Габрово и винаги проявява силния си, борбен характер на сцената и в училище.

Симона Захариева, дуетната половинка на Гала, получи втора награда в същата група. Симона също е ученичка в Априловска гимназия в Габрово и съчетава успешно обучението с музикалното си развитие като солистка на вокална формация „Upstream Voices”.

С трета награда в същата група бе отличена 16-годишната Лилия Ангеличева, която отскоро се обучава в школата на „Upstream Voices”. За нея музикалният педагог Ценка горалова казва, че е с много силен и дълбок глас и винаги излъчва радост и удоволствие от всяко участие на сцената. Тя успя да се пребори за стипендия и на Националния конкурс за изпълнители на популярна песен в Пловдив, където получи трета награда.

Със специални награди бяха отличени Рая Петкова и Антония Пенева, успешно бе представянето и за Ива Христова,  Далия Ковачева и Анна Христова.

Най-емоционалния и тежък финал на гала-концерта всяка година е запис на песен, изпълнена от Лора Николова, детето от снимката на сцената, за което пеят всички участници в конкурса „Звездици за Лора“.

     

Русофилите се събират край яз. "Копринка" на 14 септември
Култура
„Вълшебникът театър” - вълшебство и прецизност и тази година
Култура
Девина Дянкова и Гергана Колева твориха на детската Аполония
Култура
Музеят на хумора и сатирата представя изложба на Николай Панайотов
Култура
Tриумф - „Upstream Voices”с девет отличия от „Музикален импулс“
Култура
Симеон Спиридонов открива изложба в галерия "Асен и Илия Пейкови"
Култура
Гран При за Гала Ботева от конкурса „Звезден път“
Култура
"Етъра" се преобразува в регионален музей, реши правителството
Култура
Пътуващата изложба "Духът на акварела" спира в Севлиево
Култура
Пет награди за „Upstream Voices” от Поп-рок-фест в Несебър
Култура
Картини на Захари Иванов дари на Градската галерия дъщеря му
Култура
Библиотеката представя Марин Маринов
Култура
Васко Василев открива самостоятелна изложба
Култура
Фотоклуб "Севлиево" става на 10 г., отбелязва ги с изложба
Култура
Злато за България от „Малък Зограф“ дойде в Севлиево
Култура
Групата "Хопни ми, тропни ми" записа първо международно участие
Култура