Седем награди от „Звездици за Лора“ за "Upstream Voices”
Отличените певици на Ценка Горалова с председателя на журито Маргарита Хранова, снимка: "Upstream Voices”

Седем млади певци от вокална формация "Upstream Voices” с вокален педагог Ценка Горалова се завърнаха с награди от Националния конкурс за популярна песен „Звездици за Лора“, който се проведе от 5 до 7 април в Свищов и събра над 130 талантливи певци от страната от 5 до 19 годишна възраст.

Вече 15 години Илиян Николов, бащата на Лора, едно от загиналите деца в р. Лим, успява и намира сили да организира най-силния и емоционален конкурс за пеещите и талантливи деца на България. Конкурсът се организира с подкрепата на фондация „Ангели от Лим“, Народно читалище „Еленка и Кирил Аврамови-1856“ и Община Свищов.

Седемгодишният Александър Дончев участва за първи път на конкурс и се завърна с трета награда, след като впечатли журито с изпълнението на песента „Кукушка“ из репертоара на Полина Гагарина от фирма „Битката за Севастопол“, на което Етиен Леви, член на журито, извика от място „Браво!“.

Кристина Неделчева на 9 г. от Габрово получи втора награда в най-многобройната втора група и покана от арт-център „Кърнолски“ за участие в международния фестивал „Магията на Италия“ в Римини.

Първа награда завоюва Гала Ботева, която успя да се пребори с голямата конкуренция. Гала е на 15 години, ученичка в Национална Априловска гимна-зия в Габрово и винаги проявява силния си, борбен характер на сцената и в училище.

Симона Захариева, дуетната половинка на Гала, получи втора награда в същата група. Симона също е ученичка в Априловска гимназия в Габрово и съчетава успешно обучението с музикалното си развитие като солистка на вокална формация „Upstream Voices”.

С трета награда в същата група бе отличена 16-годишната Лилия Ангеличева, която отскоро се обучава в школата на „Upstream Voices”. За нея музикалният педагог Ценка горалова казва, че е с много силен и дълбок глас и винаги излъчва радост и удоволствие от всяко участие на сцената. Тя успя да се пребори за стипендия и на Националния конкурс за изпълнители на популярна песен в Пловдив, където получи трета награда.

Със специални награди бяха отличени Рая Петкова и Антония Пенева, успешно бе представянето и за Ива Христова,  Далия Ковачева и Анна Христова.

Най-емоционалния и тежък финал на гала-концерта всяка година е запис на песен, изпълнена от Лора Николова, детето от снимката на сцената, за което пеят всички участници в конкурса „Звездици за Лора“.

     

Седем награди от „Звездици за Лора“ за "Upstream Voices”
Култура
Кой е Емилиян Маринов, новият председател на "Развитие-1870"
Култура
Ученици дават живот на камъка
Култура
130 г. от рождението на Чарли Чаплин в Музея на хумора и сатирата
Култура
Първа награда завоюва Лъчезар Иванов от "Звездици за Лора"
Култура
Тамплиерите отличиха художници, нарисували "Рицарят в мен"
Култура
Ансамбъл "Тракия" и Илия Луков - на "Семе българско"
Култура
Ученици каменоделци откриват изложба в Севлиево
Култура
Гала и Антония са в клуб 2018 на фондация "Димитър Бербатов"
Култура
В галерия "Видима" - Ненчо Русев с живопис и пластика
Култура
Данаил Лалев се оттегли от ръководството на Читалището
Култура
Народни хора за начинаещи - курсът започва на 4 април т.г.
Култура
И шоуто започна. Шоуто на трио „Звън“ в Лондон
Култура
Галерия "Видима" откри изложба на Ненчо Русев
Култура
От деца за деца, или как една приказка се пише 85 години
Култура
Среща с Кирил Божинов и рецитал - в Библиотеката
Култура