Седмица, посветена на училищния патрон, в ПГ "Марин Попов"
Ученици на ПГ "Марин Попов", снимка: ПГ "Марин Попов"

На 25 март т.г., на големия християнски празник Благовещение в Професионална гимназия „Марин Попов“ откриха седмицата, посветена на патронния празник на училището.

Датата не е избрана случайно. Благовещение е символ на доброто, вярата и надеждата. Събитието, с което бе дадено началото на празника, бе срещата на настоящите ученици с бивши възпитаници на гимназията.

Дълъг е списъкът на учениците на училището. Повечето от тях са продължили образованието си във висше учебно заведение и успешно са се реализирали в професионален план.

Гости на срещата бяха Милена Кирилова, проф. д-р на икономическите науки, инж. Венелин Терзиев и Николай Мерджанов. Младежите бяха силно впечатлени от разказите на бившите ученици за времето, прекарано в училище, за лудориите със съучениците и строгостта на учителите.

Бившите ученици на ПГ "Марин Попов" се върнаха в училище, за да си спомнят за най-хубавите години, снимка: ПГ "Марин Попов"

Проф. Терзиев с много емоции се върна назад в спомените си за класа, за класния си ръководител Пламен Пейков, тогава съвсем млад учител. От опита си като университетски преподавател той посъветва младежите да учат повече, да са сериозни и амбициозни, за да постигнат целите си и да устроят живота си по начина, по който ще се чувстват удовлетворени и щастливи.

Милена Кирилова им даде примери от своя живот за реализирането й в професионален план, а тосподин Мерджанов, когото учениците познават от срещите по НВО, разказа лични истории от ученическите години, които няма да забрави.

Сред учителския състав на Професионалната гимназия също има бивши възпитаници на училището. Домакини и гости разгледаха музейната сбирка.

Гимназията е единственото професионално училище на територията на област Габрово със селскостопанска насоченост. В учебното заведение се обучават квалифицирани кадри в областта на земеделието, аграрните технологии и икономическото управление на земеделското стопанство. В училището се провежда обучение на монтьори, техници, механизатори на селскостопанска и горска техника.

Петък, 29 март 2019 г., ще бъде Ден на отворените врати. Ще се проведат спортни игри и състезания. Участниците в клубовете по интереси ще покажат наученото и изработеното от тях. Учениците, които имат вече свидетелство за управление на МПС, ще направят демонстрации на майсторско кормуване.

В края на празника ще бъдат наградени победителите в конкурсите, състезанията и игрите.

Професия Хотелиер - да създаваш у хората усещането, че са специални
Образование
Закриване на училището в с. Ряховците ще се обсъжда на сесия утре
Образование
213 абитуриенти в Севлиево са на матура днес
Образование
ПГТ "Пенчо Семов" ще приема ученици за професия "икономист"
Образование
Когато хлябът излиза изпод ръцете ти, ставаш голям поне колкото него
Образование
В гимназия "Пенчо Семов" подготвят аниматори с широка реализация
Образование
Детските градини и ясли в Севлиево ще отворят на 1 юни
Образование
213 абитуриенти в общината ще се явят на задължителна матура
Образование
Красимира Томева получава отличието "Неофит Рилски"
Образование
Детските градини отвориха с половината от записаните деца
Образование
Професия Екскурзовод - да бъдеш очите и душата на туристите
Образование
В ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“ изпращат първия виртуален випуск
Образование
Ще има изпращане на абитуриентите, пише се протокол
Образование
СБУ номинира три учителки за отличие "Неофит Рилски"
Образование
Окончателно: в с. Ряховците вече няма да бие училищен звънец
Образование
РУО определи в кои сгради и зали ще се проведат матурите
Образование