Седмица, посветена на училищния патрон, в ПГ "Марин Попов"
Ученици на ПГ "Марин Попов", снимка: ПГ "Марин Попов"

На 25 март т.г., на големия християнски празник Благовещение в Професионална гимназия „Марин Попов“ откриха седмицата, посветена на патронния празник на училището.

Датата не е избрана случайно. Благовещение е символ на доброто, вярата и надеждата. Събитието, с което бе дадено началото на празника, бе срещата на настоящите ученици с бивши възпитаници на гимназията.

Дълъг е списъкът на учениците на училището. Повечето от тях са продължили образованието си във висше учебно заведение и успешно са се реализирали в професионален план.

Гости на срещата бяха Милена Кирилова, проф. д-р на икономическите науки, инж. Венелин Терзиев и Николай Мерджанов. Младежите бяха силно впечатлени от разказите на бившите ученици за времето, прекарано в училище, за лудориите със съучениците и строгостта на учителите.

Бившите ученици на ПГ "Марин Попов" се върнаха в училище, за да си спомнят за най-хубавите години, снимка: ПГ "Марин Попов"

Проф. Терзиев с много емоции се върна назад в спомените си за класа, за класния си ръководител Пламен Пейков, тогава съвсем млад учител. От опита си като университетски преподавател той посъветва младежите да учат повече, да са сериозни и амбициозни, за да постигнат целите си и да устроят живота си по начина, по който ще се чувстват удовлетворени и щастливи.

Милена Кирилова им даде примери от своя живот за реализирането й в професионален план, а тосподин Мерджанов, когото учениците познават от срещите по НВО, разказа лични истории от ученическите години, които няма да забрави.

Сред учителския състав на Професионалната гимназия също има бивши възпитаници на училището. Домакини и гости разгледаха музейната сбирка.

Гимназията е единственото професионално училище на територията на област Габрово със селскостопанска насоченост. В учебното заведение се обучават квалифицирани кадри в областта на земеделието, аграрните технологии и икономическото управление на земеделското стопанство. В училището се провежда обучение на монтьори, техници, механизатори на селскостопанска и горска техника.

Петък, 29 март 2019 г., ще бъде Ден на отворените врати. Ще се проведат спортни игри и състезания. Участниците в клубовете по интереси ще покажат наученото и изработеното от тях. Учениците, които имат вече свидетелство за управление на МПС, ще направят демонстрации на майсторско кормуване.

В края на празника ще бъдат наградени победителите в конкурсите, състезанията и игрите.

От ПГМЕТ "Ген. Ив. Бъчваров" с покана към родителите на завършващи 7 клас
Образование
Деца продават великденски сувенири, за да помогнат на съученик
Образование
Ученици от гимназия Раублинг в Германия са на обмен в Севлиево
Образование
Отлично представяне на ученици в „Ключът на музиката“
Образование
Светлана Василева е номинирана за награда "Стоян Михайловски"
Образование
Бронзов медал донесе отборът на ПГМЕТ в "Мога и зная как"
Образование
„Математиката около нас“ отведе ученици в Португалия
Образование
В СУ „Васил Левски“ обявиха випуск 2019 за завършил
Образование
В ПГМЕТ „Ген. Ив. Бъчваров“ изпратиха випуск 2019
Образование
Отборът на ПГМЕТ "Ген. Ив. Бъчваров" е най-добър млад огнеборец
Образование
Москва като място за наука усетиха Ренета и Елица от СУ „В. Левски"
Образование
Пет отличия спечелиха учениците от клуб "Журналист"
Образование
ПГМЕТ "Ген. Ив. Бъчваров" - първенец по електротехника
Образование
За пътуването до Брюксел на ученици, разказва Красимира Томева
Образование
Ученици поеха управлението на ПГМЕТ за един ден
Образование
Отличиха Даниела Йорданова и Силвия Тодорова в "Учител на годината"
Образование