"Севлиево 21" подари таблети на абитуриентите с успех 6.00
Мирослав Марков връчи таблети и поздравителни адреси на седем пълни отличници за всички години в средното училище

На днешния най-български празник, когато честваме буквите, книгата, духовността, бизнессдружение „Севлиево 21 век“ отново връчи награди на най-изявените абитуриенти от Севлиево. Тази година те са седем. Всички са имали пълен отличен успех през годините в средното училище, участвали са в състезания, олимпиади и конкурси и са заемали призовите места. Оставили са диря в сърцата на своите учители и в историята на своите училища. Те са: Теодора Маринова, Яна Пенчева, Василена Петкова, Мартин Стоилков, Ирена Георгиева, Симеон Геловски  и Мартин Милков.

Теодора Маринова завършва СУ „Васил Левски“.  Когато е в 8 клас се класира на първо място в националния конкурс “Не се гаси туй, що не гасне“ и на трето място в международния конкурс „Заедно в ХХI век“. Година по-късно става първа на областната олимпиада по история и цивилизация. Този успех повтаря и две години по-късно. В 10 клас е избрана от съучениците си за член на Ученическия съвет на училището, в 11 клас става негов заместник председател. Пак тогава е един от стипендиантите на сдружение „Севлиево ХХI век“, а през последната си година в училище е стипендиант на фондация „Готови за успех“.

Теодора Маринова получава поздравителен адрес и таблет от Мирослав Марков, член на биснессдружение "Севлиево 21 век"

Яна Пенчева също е възпитаник на СУ „Васил Левски“, а интересите й са предимно в сферата на информационните технологии. Там са и успехите й през годините.  През 2015 г. става четвърта във финалния кръг на националната олимпиада по информационни технологии, година по-късно отново стига до финалния кръг на олимпиадата. През 2016 г. печели четвърто място в направление „Презентация“ на националното състезание по информационни технологии и визуални изкуства „Аз мога тук и сега“. През 2017 г. се класира на второ място във финалния кръг на Националната олимпиада по Информационни технологии в направление „Мултимедийни приложения“. През 2018 г. отново ситга до финалния кръг на олимпиадата. Заема второ място в Националното състезание „Космосът – настояще и бъдеще на човечеството“ през 2018 г. в направление „Графично произведение, създадено с компютър“. Извън съвременните технологии, Яна е асистент на знаменосеца на училището.

Яна Пенчева от СУ "Васил Левски"

Василена Петкова завършва СУ „Васил Левски“ само с шестици от всичките години на средното си образование. Нейните успехи са в спорта и по-специално във волейбола, където заедно с отбора печелят първите места от 2014 г. до 2019 г.

Мартин Стоилков завършва СУ „Васил Левски“. Неговата сфера на успех са чуждите езици и математиката. Има призови класирания в състезанието „Лингвистично кенгуру“, в което през 2017 г. се класира на пето място в страната. Участва редовно в „Bulgarian Creative Writing“, в олимпиададите по английски език, (общинско и областно ниво). Има и артистични заложби и редовно е канен да бъде водещ на училищните мероприятия.

Мартин Стоилков - абитуриент на СУ "Васил Левски"

Ирена  Георгиева е петият абитуриент на СУ „Васил Левски“, който сдружението на севлиевския бизнес удостои с награда. През 2018 г. тя печели първо място в националното състезание по чужди езици „Уча се с Интелект”, първо място в Националното състезание по немски език „Клет”, първо място на областния кръг на Националната олимпиада по немски език, втора награда от Националния музикален конкурс „С песен и обич да възродим доброто”, годишната стипендия на бизнессдружение „Севлиево 21 век”, стипендия от международната компания „Съдърланд” за отличено есе на немски език, награда в категория „Разказ” от Националния литературен конкурс „Чудо до поискване” и стипендия в категория „Езикознание” от фондация „Комунитас”.

Симеон Геловски  също завършва СУ „Васил Левски“. Неговата биография е пълна с участия и печелени на призови места в национални олимпиади и състезания. Освен това е активен член на Ученическия съвет на училището, а през 2018 г. е негов председател.

Симеон доскоро бе и знаменосец на СУ “Васил Левски“, докато не предаде училищното знаме на бъдещите дванайсетокласници.

Мартин Милков е абитуриент на ПГМЕТ "Ген. Иван Бъчваров". През четирите години на средното образование успехът му е твърдо 6.00. От 2016 г. участва и завоюва призови места в Националното състезание по приложна електроника "Мога и зная как", като през 2018 г. Заема трето място на регионалния кръг, през 2016 г.- второ място на Регионален кръг и пето на националния кръг.

Мартин Милков - абитуриент на ПГМЕТ "Ген. Иван Бъчваров"

Написано от Емилия Димитрова

Старта на проекта Re ThinkIT бе даден в ПГМЕТ
Образование
Училищното настоятелство почете учителите, пенсионирали се тази година
Образование
Детска градина "Радост" - с проект в "Наука на сцената" в Португалия
Образование
В Европейската седмица на професионалните умения
Образование
Празнична десетдневка за 57 години ПГМЕТ "Ген. Иван Бъчваров"
Образование
Проект по "Еразъм+" стартира в ПГМЕТ "Ген. Иван Бъчваров"
Образование
Библиотеката се включи в Европейската седмица на програмирането
Образование
Бизнесът в Севлиево в подкрепа на образованието
Образование
Основно училище "Стефан Пешев" чества своя патрон
Образование
Инициативата "Европа в моя град" премина през Севлиево
Образование
Нов проект по "Еразъм +" ще реализират в ПГМЕТ "Ген. Ив. Бъчваров"
Образование
В СУ "Васил Левски" ученици избраха учителя-вдъхновител
Образование
"Севлиево 21 век" обнови двора на Детски комплекс
Образование
Започва прием на документи за стипендиите на "Севлиево 21 век"
Образование
Ученици работиха, но и се забавляваха в Португалия по проект на "Еразъм+"
Образование
Проф. Венелин Терзиев представя своя книга в родния град
Образование