"Севлиево 21 век" обяви носителите на ученически стипендии 2020/2021
Правилата за присъждане на ученическите стипендии бяха оповестени на заседание на Управителния съвет на сдружението в присъствието на ученици и училищни директори

Габриела Петрова от 12 клас и Мелнур Нуриева от 10 клас на СУ „Васил Левски” и Александър Антонов - единайстокласник от ПГМЕТ “Ген. Ив. Бъчваров“,  са новите стипендианти на сдружение „Севлиево 21 век” за учебната 2020/2021. Тримата ще получат по 1200 лева, с които ще подпомогнат средното си образование или свои образователни планове.

Решението на комисията за избор на стипендианти при „Севлиево 21 век” оповести решението си в навечерието на 1 ноември – Денят на народните будители. Заради сложната пандемична обстановка тази година не се проведе традиционното интервю-събеседване с кандидати, а класирането се извърши на база подадените документи и съгласуване на отчетените резултати с ръководствата на съответните училища. Тази есен в надпреварата се включиха голям брой ученици от средните училища – двайсет и четирима.

Поради повишения интерес и многото кандидати комисията реши освен трите стипендии от по 1200 лева, да отпусне и две поощрителни от по 600 лв. Те са за Мартина Михайлова от 12 клас при ПГМЕТ “Ген. Ив. Бъчваров” и Мартина Тотевска от 12 клас на СУ “Васил Левски“.

Ученическите стипендии за отличен успех и постижения в учебната дейност са инициатива на севлиевския бизнес вече шеста година, която цели да поощри и мотивира младите хора в общината да инвестират в своето образование.

"Севлиево 21 век" е доброволна, независима, самоуправляваща се организация, която работи за развитие и утвърждаване на духовните ценности, гражданското общество, здравеопазването, образованието, науката, културата, техниката, технологиите, екологията и физическата култура.

Сдружението е създадено като „Съюз на работодателите" през 1993 г., а през 1997 г. с решение на Окръжен съд Габрово е регистрирано като бизнес сдружение „Севлиево 21 век” - организация с нестопанска цел и собствен статут, необвързана с политически партии и организации, която провежда инициативи с общонационално и общочовешко значение.

Сдружението осъществява своята дейност на територията на Севлиево и севлиевска община.

"Севлиево 21 век" обяви носителите на ученически стипендии 2020/2021
Образование
В ПГМЕТ ще се изгради STEM център за 300 хил. лв.
Образование
Ученици и родители на поход, избраха да са далеч от социалните мрежи
Образование
В ПГМЕТ учат присъствено, но са готови за комбинирано обучение
Образование
18 учители в СУ "Васил Левски" са извън клас
Образование
Над 70% от децата се върнаха в детската градина от тази година
Образование
Леко се отпуска режима за ученици и студенти, онлайн уроците продължават
Образование
Четири учителки от Севлиево са отличени в "Учител на годината 2020"
Образование
Държавата ще заплаща таксите на студенти, които имат договор с работодател
Образование
Още два дни (засега) онлайн обучение за гимназистите
Образование
Днес, преди 186 години, е открито Габровското училище
Образование
Уред за наказание, използван в килийното училище, получи НМО
Образование
РУО Габрово създава база данни за заместващи учители
Образование
Евгени Генов е национален победител в конкурс за STEM науки в България
Образование
В смесена форма на обучение започва идната седмица за СУ "В. Левски"
Образование
Променят се част от противоепидемичните мерки за учениците
Образование