„Севлиево 21 век“ откри кампанията за годишните ученически стипендии
За първа година при откриване на кампанията бяха поканени ученици

от Емилия Димитрова

В последния ден на септември беше открита тазгодишната кампания за ученически стипендии, които от  бизнес сдружение „Севлиево 21 век“ ще връчат за осма поредна година.

Импровизираното начало бе дадено в присъствието на членовете на Управителния съвет на бизнессдружение „Севлиево 21 век“, заместник-кмета Красимира Йорданова, директорите на СУ „Васил Левски“ Тома Томев и ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“ Ани Андреева. За първа година при старта на кампанията бяха поканени ученици – по двама представители на Ученическите съвети в гимназиите „Васил Левски“ и „Ген. Иван Бъчваров“.

Две промени

са направени в Наредбата за отпускане на ученическите стипендии спрямо досегашния й вариант. По единодушно решение на Управителния съвет на сдружението един кандидат не може да получава стипендията две последователни години. Втората промяна касае изискването кандидатите освен да имат отличен успех, да са класирани на първо, второ или трето място в областни, национални или международни конкурси, олимпиади и състезания в областта на дисциплините, с които кандидатстват за стипендията. Последното е от една страна заради пандемията с Ковид-19, заради която голяма част от планираните конкурси и олимпиади не се проведоха във всички нива, други изобщо не се проведоха, но и за да се даде възможност на повече кандидати да се преборят за финансовата подкрепа на местния бизнес. За да се прецени дали определено класиране има достатъчно тежест, от Управителния съвет ще ползват експертизата на зам.-кмета Красимира Йорданова, уточниха оттам.

Три стипендии по 1200 лв. 

ще предостави за учебната 2020-2021 г. бизнес сдружение „Севлиево 21 век“. Парите ще се изплащат на равни месечни вноски в продължение на десетте учебни месеца от септември до юни.

Кандидатите за стипендиите трябва да са ученици от 8 до 12 клас, да учат в училища на територията на община Севлиево, имат отличен успех и както по-горе бе уточнено, са се представили добре на форуми със състезателен характер в областтите, в които кандидатстват.

Учебните дисциплини,

допустими за кандидатстване са български език и литература, математика, физика и астрономия, химия, биология, информатика и информационни технологии, езикознание, история, география, икономика и предмети от учебните планове за професионална подготовка по професии, изучаващи се в професионалните гимназии.

Документите,

с които се кандидатства са искане по образец, което може да се получи на място в офиса на сдружението, но и да се свали от интернет страницата му, копие от удостоверението за раждане или личната карта на кандидата, справка за успеха му за последните три учебни години, документи, доказващи успехите му от областни, национални и международни конкурси, олимпиади и състезания през предходната учебна година, автобиография, две препоръки – от преподавателя на кандидата по съответната учебна дисциплина и от класния ръководител, с включени коментари за поведението на ученика в училището и извън него. За втора година от сдружението искат кандидатите да представят план за кариерно развитие и да попълнят анкета за бизнес сдружение Севлиево 21 век.

Документи се приемат до 21 октомври 2020 г. в офиса на сдружението - Севлиево, ул."Ст. Пешев" 20 (на гърба на читалище „Развитие“), всеки работен ден от 15 до 17 ч.

Тазгодишните стипендианти ще бъдат обявени в дните около 1 ноември – Деня на народните будители.

Още за стипендиите и възможностите за кандидатстване, вижте  тук. 

 

 

Двама курсисти на ЦЕО "Видима" - с високи резултати на изпита IELTS
Образование
Как се осигурява топла вода в училище, когато водата се доставя само с водоноски
Образование
„Севлиево 21 век“ откри кампанията за годишните ученически стипендии
Образование
Единайстите класове на СУ "Васил Левски" минават на онлайн обучение
Образование
В областта няма родители, пожелали децата им да учат дистанционно
Образование
ПГМЕТ е одобрена за работа по програма „Заедно за всяко дете“
Образование
Традициите в килийното, взаимно и съвременно училище представят в Габрово
Образование
НМО открива изложба „Пътища в географията – просеки и просветления”
Образование
На 15 септември в Севлиевско се подаряват туби с вода
Образование
Първокласниците в Севлиево тази година са с 39 повече от миналата
Образование
Десетте общински училища в община Севлиево посрещнаха 2 412 ученици
Образование
От ПГМЕТ "Ген. Ив. Бъчваров" излязоха с обръщение към родителите
Образование
Вицепрезидентът Илияна Йотова удари училищния звънец в с. Добромирка
Образование
Онлайн часовете ще са от 20 до 40 минути, според класа на ученика
Образование
721 деца пътуват до училище или детска градина, една трета с обществен транспорт
Образование
Ученици и родители на поход, избраха да са далеч от социалните мрежи
Образование