"Севлиево 21 век" - жив организъм, който мисли и работи динамично
Председателят на УС на сдружението Емил Гатев (третият отляво надясно) отчете свършеното през 2019 г., снимка: "Севлиево 21 век"

Сдружение "Севлиево 21 век" доказа през 2019 г., че е жив организъм, който мисли и работи динамично. С тези думи завърши отчетния доклад на председателя на Управителния съвет на организацията Емил Гатев, представен на годишното отчетно събрание, което се състоя на 27 февруари. 

Гатев обобщи свършеното от най-голямата бизнес организация в страната, като подчерта, че сдружението влиза в 2020 г. обединено, целенасочено в изпълнението на нови проекти, но продължавайки традиционните си начинания в името на Севлиево и най-вече на децата и младите хора. 

През 2019 г. сдружение "Севлиево 21 век" стана "виновник" да се ремонтира запустелия заден двор на Детски комплекс "Йовко Йовков". Събирането на средства за ремонта беше целта на благотворителна вечер, а със средствата и допълнителни дарения от фирми, по-късно бе извършен ремонт, който преобрази напълно двора на комплекса.

Две традиционни инициативи в подкрепа на амбициозни млади севлиевци бяха реализирани и през 2019 г. Връчването на отличия на абитуриенти с отличен успех през целия курс на обучение и стипендиите 21 век, които всяка година се връчват в Деня на народните будители.

Преди Коледа от сдружението финансираха Коледна седмица на детският филм „Пазителите на Арктика“ за децата от всички детски градини на общината. Децата от селата идваха на кино в града с организиран транспорт, за всички имаше и коледна почерпка. 

Сдружението се включи в организацията на Коледен работнически турнир по футбол в зала, в който взеха участие 24 отбора включително и фирми от Сдружението. Победител стана отборът на фирма "Две плюс Две".

Както "Севлиево онлайн" по-рано днес писа през 2020 г. членовете на сдружението се обединяват около желанието да съберат средства за основен ремонт на салона в читалище "Развитие-1870". Това ще бъде темата на двете благотворителни вечери през годината, а идеята е подкрепена и от Ротари клуб Севлиево. 

Бизнессдружение "Севлиево 21 век" е създадено през 1993 г. като Съюз на работодателите. През 1997 г. е регистрирано като бизнессдружение с нестопанска цел и собствен статут. 

То е доброволна, независима, самоуправляваща се организация, която работи за развитието и утвърждаването на духовните ценности, гражданското общество, здравеопазването, образованието, науката, културата, техниката, технологиите, екологията и физическата култура. Дейността му се осъществява на територията на Севлиево и общината. Сдружението е свободно, необвързано с политически партии и организации и провежда само прояви с общонационално и общочовешко значение.

 

Клиент на "Хелиос" от Силистра спечели автомобил Форд Фокус
Бизнес
Животоподдържаща апаратура закупи "Севлиево 21 век" за болницата
Бизнес
Златен медал за качество за санитарните продукти Ideal Standard и Vidima
Бизнес
31 300 лв. събра "Севлиево 21 век" за МБАЛ "Д-р Ст. Христов"
Бизнес
Конкурсът „Баня на годината“ отличи най-оригиналните дизайнерски проекти
Бизнес
"Хелиос" осигурява дежурен екип в един от обектите си
Бизнес
Общината няма да разпределя дивидент от търговските си дружества
Бизнес
"Севлиево 21 век" обявява дарителска кампания заради Covid 19
Бизнес
Три торти, трима акционери и тиха наздравица белязаха 30 години "Хелиос" АД
Бизнес
Севлиевска фирма за бельо започна да шие предпазни маски
Бизнес
Късметлията на "Хелиос" днес си тръгна със спечеления автомобил
Бизнес
Дарението на "Севлиево 21 век" за болницата пристигна, след Великден влиза в употреба
Бизнес
Едноличните търговци внасят осигурителни вноски до 30 юни
Бизнес
Lidl и Kаufland даряват 300 хил. лева за купуването на респиратори
Бизнес
НАП няма да спре да запечатва обекти, но ще бъде снизходителна
Бизнес
От днес обектите на "Хелиос" АД работят с обичайното работно време
Бизнес