Търсене

"Севлиево 21 век" - жив организъм, който мисли и работи динамично

"Севлиево 21 век" - жив организъм, който мисли и работ

Председателят на УС на сдружението Емил Гатев (третият отляво надясно) отчете свършеното през 2019 г., снимка: "Севлиево 21 век"

Сдружение "Севлиево 21 век" доказа през 2019 г., че е жив организъм, който мисли и работи динамично. С тези думи завърши отчетния доклад на председателя на Управителния съвет на организацията Емил Гатев, представен на годишното отчетно събрание, което се състоя на 27 февруари. 

Гатев обобщи свършеното от най-голямата бизнес организация в страната, като подчерта, че сдружението влиза в 2020 г. обединено, целенасочено в изпълнението на нови проекти, но продължавайки традиционните си начинания в името на Севлиево и най-вече на децата и младите хора. 

През 2019 г. сдружение "Севлиево 21 век" стана "виновник" да се ремонтира запустелия заден двор на Детски комплекс "Йовко Йовков". Събирането на средства за ремонта беше целта на благотворителна вечер, а със средствата и допълнителни дарения от фирми, по-късно бе извършен ремонт, който преобрази напълно двора на комплекса.

Изображение - 3125 Две традиционни инициативи в подкрепа на амбициозни млади севлиевци бяха реализирани и през 2019 г. Връчването на отличия на абитуриенти с отличен успех през целия курс на обучение и стипендиите 21 век, които всяка година се връчват в Деня на народните будители.

Преди Коледа от сдружението финансираха Коледна седмица на детският филм „Пазителите на Арктика“ за децата от всички детски градини на общината. Децата от селата идваха на кино в града с организиран транспорт, за всички имаше и коледна почерпка. 

Сдружението се включи в организацията на Коледен работнически турнир по футбол в зала, в който взеха участие 24 отбора включително и фирми от Сдружението. Победител стана отборът на фирма "Две плюс Две".

Изображение - 3126 Както "Севлиево онлайн" по-рано днес писа през 2020 г. членовете на сдружението се обединяват около желанието да съберат средства за основен ремонт на салона в читалище "Развитие-1870". Това ще бъде темата на двете благотворителни вечери през годината, а идеята е подкрепена и от Ротари клуб Севлиево. 

Бизнессдружение "Севлиево 21 век" е създадено през 1993 г. като Съюз на работодателите. През 1997 г. е регистрирано като бизнессдружение с нестопанска цел и собствен статут. 

То е доброволна, независима, самоуправляваща се организация, която работи за развитието и утвърждаването на духовните ценности, гражданското общество, здравеопазването, образованието, науката, културата, техниката, технологиите, екологията и физическата култура. Дейността му се осъществява на територията на Севлиево и общината. Сдружението е свободно, необвързано с политически партии и организации и провежда само прояви с общонационално и общочовешко значение.

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!