"Севлиево 21 век" - жив организъм, който мисли и работи динамично
Председателят на УС на сдружението Емил Гатев (третият отляво надясно) отчете свършеното през 2019 г., снимка: "Севлиево 21 век"

Сдружение "Севлиево 21 век" доказа през 2019 г., че е жив организъм, който мисли и работи динамично. С тези думи завърши отчетния доклад на председателя на Управителния съвет на организацията Емил Гатев, представен на годишното отчетно събрание, което се състоя на 27 февруари. 

Гатев обобщи свършеното от най-голямата бизнес организация в страната, като подчерта, че сдружението влиза в 2020 г. обединено, целенасочено в изпълнението на нови проекти, но продължавайки традиционните си начинания в името на Севлиево и най-вече на децата и младите хора. 

През 2019 г. сдружение "Севлиево 21 век" стана "виновник" да се ремонтира запустелия заден двор на Детски комплекс "Йовко Йовков". Събирането на средства за ремонта беше целта на благотворителна вечер, а със средствата и допълнителни дарения от фирми, по-късно бе извършен ремонт, който преобрази напълно двора на комплекса.

Две традиционни инициативи в подкрепа на амбициозни млади севлиевци бяха реализирани и през 2019 г. Връчването на отличия на абитуриенти с отличен успех през целия курс на обучение и стипендиите 21 век, които всяка година се връчват в Деня на народните будители.

Преди Коледа от сдружението финансираха Коледна седмица на детският филм „Пазителите на Арктика“ за децата от всички детски градини на общината. Децата от селата идваха на кино в града с организиран транспорт, за всички имаше и коледна почерпка. 

Сдружението се включи в организацията на Коледен работнически турнир по футбол в зала, в който взеха участие 24 отбора включително и фирми от Сдружението. Победител стана отборът на фирма "Две плюс Две".

Както "Севлиево онлайн" по-рано днес писа през 2020 г. членовете на сдружението се обединяват около желанието да съберат средства за основен ремонт на салона в читалище "Развитие-1870". Това ще бъде темата на двете благотворителни вечери през годината, а идеята е подкрепена и от Ротари клуб Севлиево. 

Бизнессдружение "Севлиево 21 век" е създадено през 1993 г. като Съюз на работодателите. През 1997 г. е регистрирано като бизнессдружение с нестопанска цел и собствен статут. 

То е доброволна, независима, самоуправляваща се организация, която работи за развитието и утвърждаването на духовните ценности, гражданското общество, здравеопазването, образованието, науката, културата, техниката, технологиите, екологията и физическата култура. Дейността му се осъществява на територията на Севлиево и общината. Сдружението е свободно, необвързано с политически партии и организации и провежда само прояви с общонационално и общочовешко значение.

 

Ярослав Дончев получи приз "Буров" за индустриално управление
Бизнес
Бизнес и ротарианци се обединяват за ремонт на Читалищния салон
Бизнес
Над 300 млн. лв. са инвестирали "Идеал Стандарт-Видима" за 27 г.
Бизнес
Богомил Петков е избран в Управителния съвет на Камарата на строителите
Бизнес
Строителни фирми от региона и кмета на Габрово обсъдиха перспективи
Бизнес
"Севлиево 21 век" - жив организъм, който мисли и работи динамично
Бизнес
Позлатен смесител лимитирана серия получи в Севлиево Бойко Борисов
Бизнес
Конкурсът „Баня на годината“ отличи най-оригиналните дизайнерски проекти
Бизнес
Lidl и Kаufland даряват 300 хил. лева за купуването на респиратори
Бизнес
Севлиевска фирма за бельо започна да шие предпазни маски
Бизнес
НАП няма да затваря обекти заради документацията на касовите апарати
Бизнес
Заради здравни мерки церемонията "Баня на годината" няма да се състои
Бизнес
Предварително попълнените декларации за доходите - в сайта на НАП от 10 март
Бизнес
"Хелиос" осигурява дежурен екип в един от обектите си
Бизнес
Шест севлиевски фирми са отличени с приз „Дързостта да бъдеш първи“
Бизнес
"Севлиево 21 век" обявява дарителска кампания заради Covid 19
Бизнес