Севлиево е домакин на Design WeekEnd 2017

Нахъсани и амбициозни младежи и тази година организират Design WeekEnd. "Едно от малкото дизайн събития в България и второ по рода си, което освен лекции от дизайн професионалисти, ще предложи на участниците вълнуващи трудности и срокове, предизвикващи техните ограничения", пише в портфолиото за събитието, подготвено от неговия организатор - младия, талантлив дизайнер Емил Тотев.

Събитието ще се проведе между 17 и 19 март в Трейнинг център и шоурум на „Идеал Стандарт – Видима“ АД. Тази година е второто му издание, след успеха на Design WeekEnd 2016. Това е и едно от малкото дизайн-ориентирани събития в България.

Какво ще бъде различното от първото издание на Design WeekEnd? "След успеха на миналогодишното събитие сме решили да разчупим формата и тази година ще изненадаме участниците с ново предизвикателство. В допълнение към професионалните лекции, участниците ще имат тежката задача да изградят бранд за малко повече от 24 часа", издава в аванс Емил Тотев.

Ето и програмата: на 17 март (петък) участниците ще бъдат посрещнати в града ни, след което ще бъде официалното откриване на събитието. Следва време за networking, който е ключов при по- късните етапи на уикенда, както и след него. 

Съботата ще стартира с мотиваторски лекции от Мери Христофорова и Жюстин Томс. С тях ще се обсъди как да постигаме мечтите си, как да оцелеем в свят на digital акули и как да направим нещо голямо, при това в България.

За съботния следобед са подготвени два слота, като всеки от тях съдържа по три лекции, които са фокусирани върху практически моменти в работата на дизайнерите. Сред темите са Фотография, Дигитално изкуство, Типография, Лого и векторна графика, Дизайн за уеб, Моушън графика и всичко, което интересува присъстващите на събитието.

В ранния съботен следобед участниците ще бъдат разпределени на отбори, на случаен принцип, след което всеки отбор ще изтегли номер на задание, създадено от организаторите. Участниците ще имат цялото време на света до вечерта в неделя, когато ще покажат вече изработения готов техен бранд.

Събитието е насочено към заинтересовани млади бъдещи дизайнери от горен курс на обучение в средното си образование и студенти от цялата страна.

За повече информация можете да посетите  http://designweekend.co или https://facebook.com/designweekend.co и https://twitter.com/ @DesignWeekEndBG  

"Бъди част от това невероятно преживяване. Предизвикай своите ограничения!", е мотото на тазгодишния  Design WeekEnd. 

 

написано от Емилия Димитрова

"Техник на транспортна техника" - перспективи в ПГТ в с. Градница
Образование
851 завършват 7 клас тази година в областта, 296 са в Севлиево
Образование
Драгомир Денчев - лауреат националната олимпиада по техническо чертане
Образование
В гимназия "Ген. Иван Бъчваров" изпратиха випуск 2020
Образование
Балът за прием в Математическата гимназия в Габрово е най-висок
Образование
От името на Община Севлиево абитуриенти получиха почетни отличия
Образование
Излязоха резултатите от първото класиране за гимназиите
Образование
Габрово е на четвърто място в страната по успех на матурата по БЕЛ
Образование
Стилиян Илиев получи наградата на бизнес сдружение "Севлиево 21 век"
Образование
Нито една паралелка в гимназиите засега няма да бъде закрита
Образование
Заедно по време на изолация – един проект на клуб „New Lab“
Образование
Абитуриентските балове в Севлиево ще бъдат на 27 и 28 юни
Образование
Седмокласниците на ПМГ в Габрово с най-висок успех на външното оценяване
Образование
Започва кандидат-гимназиалната кампания, какво предстои
Образование
Лятна академия на "Заедно в час" вече и в област Габрово
Образование
И за трето класиране останаха незаети места в гимназиите
Образование