Севлиево е домакин на европейското в мотокрос тази събота и неделя

В събота и неделя мотополигот "Горна Росица" домакинства третия кръг от европейския шампионат по мотокрос ЕМХ65/ЕМХ85 и BMU European Motocross Championship. Над 110 състезатели са подали заявки за участие в състезанието, като пилоните на мотополигона ще развеят знамената на България, Румъния, Молдова, Хърватско, Сърбия, Гърция, Унгария, Турция, Македония, Кипър и Израел. Състезателите ще премерят сили във всички възрастови групи и класове: ЕМХ65, ЕМХ85, МХ2, МХ1 и МХ. 

В клас ЕМX65, румънецът Золтан Ордог (Хускварна, 100 т.) убедително води колоната в класирането със спечелени две състезания и общо четири манша, следван от сънародника си Йоан Чиуждеа (КТМ, 64 т.). Трети в класирането е българският пилот Енис Байрамов (КТМ, 58 т.), а четвъртата позиция е за Дани Цанков (КТМ, 51т.).

При по-големите пилоти от клас ЕМХ85 румънецът Мариус Поповици (Хускварна, 94 т.) и Мариос Канакис (КТМ, 94 т.) от Гърция са окупирали първите две места в класирането, а третото и четвъртото място са за Християн Георгиев (КТМ, 69 т.) и Виктор Бориславов (КТМ, 57т.). В Севлиево ще вземат участие Радостин Михайлов (Сузуки) и Живко Богданов (КТМ), които досега нямат участие в европейския шампионат, но заемат второ и третото място в националния и показаха завидна скорост в Поморие.

В клас МХ2 Майкъл Иванов (КТМ, 100 т.) налага темпото и модата в тази кубатура от началото на сезона. В Севлиево основният му конкурент е състезателят от Севлиево Хакан Халми (КТМ), който ще отбележи второ участие в официално състезание от началото на сезона. В Севлиево ще видим и Николай Малинов (КТМ), който заедно със Станислав Цеклеов (КТМ) и Любомир Васев (Ямаха) имат до момента спечелени по 68 точки, което е своеобразен прецедент в началото на шампионата. 

Подобно на ситуацията от сезон 2017, румънецът Адриан Радуца е фаворитът в клас МХ1 и основната „мишена” на желаещите да го детронират най-високото място на стълбичката. Към момента, основен претендент за това се явява Тони Цветков - Джуниър (Ямаха) който се явява буферът между Радуца и другият желаещ победата – македонецът Християн Илиоски (Хонда). 

Клас МХ е „игралното поле” на Мартин Тодоров (Ямаха, 100т.) който успява в един уикенд да съчетае треньорска и състезателна дейност на доста добро ниво и по този начин активизира и мотивира конкурентите си, които по традиция са над 40 в тази група. Участието на Юлиян Райчев (Кавазаки, 88 т.) е под въпрос за Севлиево, но евентуалната негова липса би била бонус за Янко Зоков (Кавазаки, 69 т.) и съотборника му Атанас Петров (КТМ, 58 т.), които от началото на сезона си имат сериозен регионален конкурент в лицето на Васил Стоянов (Кавазаки). 

Съботната програма включва квалификации и три манша за МХ65, МХ85 и клас МХ, в неделя, след официалното откриване, което е в 10:15, са и останалите състезателни маншове във всички класове. 

източник: Българска федерация по мотокрос 

Кръг от националния шампионат по офроуд се проведе край Севлиево
Спорт
Четири златни медала за джудистите ни от турнира за купа „Габрово“
Спорт
В обновена зала посрещнаха гости от клуба по карате
Спорт
Изтегля ли федерацията състезанията по мотокрос от Севлиево?
Спорт
Богдан Николов: "В Севлиево не заслужават да правим Световно"
Спорт
Пет медала от международен турнир по плуване за ветерани
Спорт
Осем състезатели спечелиха пет медала за клуба по карате
Спорт
Над 100 ученици се включиха в лекоатлетическа щафета
Спорт
По два златни и сребърни и 4 бронзови медала за таекуондистите
Спорт
Два медала извоюва Теодора Георгиева от турнира "Замората"
Спорт
Стефанка Стефанова – 77-годишен златен медалист по плуване
Спорт
Доника Ботева - без конкуренция на държавното в Дортмунт
Спорт
Шест медала за Севлиево от турнира Romanian International Cup
Спорт
Общината подпомага с 10 хил. лв. клуба по волейбол "Раковски"
Спорт
Параолимпийци мериха сили по петанк и дартс
Спорт
Започна записването за коледния турнир по минифутбол
Спорт