Търсене

Севлиево е домакин на европейското в мотокрос тази събота и неделя

Севлиево е домакин на европейското в мотокрос тази събота и неде

В събота и неделя мотополигот "Горна Росица" домакинства третия кръг от европейския шампионат по мотокрос ЕМХ65/ЕМХ85 и BMU European Motocross Championship. Над 110 състезатели са подали заявки за участие в състезанието, като пилоните на мотополигона ще развеят знамената на България, Румъния, Молдова, Хърватско, Сърбия, Гърция, Унгария, Турция, Македония, Кипър и Израел. Състезателите ще премерят сили във всички възрастови групи и класове: ЕМХ65, ЕМХ85, МХ2, МХ1 и МХ. 

В клас ЕМX65, румънецът Золтан Ордог (Хускварна, 100 т.) убедително води колоната в класирането със спечелени две състезания и общо четири манша, следван от сънародника си Йоан Чиуждеа (КТМ, 64 т.). Трети в класирането е българският пилот Енис Байрамов (КТМ, 58 т.), а четвъртата позиция е за Дани Цанков (КТМ, 51т.).

При по-големите пилоти от клас ЕМХ85 румънецът Мариус Поповици (Хускварна, 94 т.) и Мариос Канакис (КТМ, 94 т.) от Гърция са окупирали първите две места в класирането, а третото и четвъртото място са за Християн Георгиев (КТМ, 69 т.) и Виктор Бориславов (КТМ, 57т.). В Севлиево ще вземат участие Радостин Михайлов (Сузуки) и Живко Богданов (КТМ), които досега нямат участие в европейския шампионат, но заемат второ и третото място в националния и показаха завидна скорост в Поморие.

В клас МХ2 Майкъл Иванов (КТМ, 100 т.) налага темпото и модата в тази кубатура от началото на сезона. В Севлиево основният му конкурент е състезателят от Севлиево Хакан Халми (КТМ), който ще отбележи второ участие в официално състезание от началото на сезона. В Севлиево ще видим и Николай Малинов (КТМ), който заедно със Станислав Цеклеов (КТМ) и Любомир Васев (Ямаха) имат до момента спечелени по 68 точки, което е своеобразен прецедент в началото на шампионата. 

Подобно на ситуацията от сезон 2017, румънецът Адриан Радуца е фаворитът в клас МХ1 и основната „мишена” на желаещите да го детронират най-високото място на стълбичката. Към момента, основен претендент за това се явява Тони Цветков - Джуниър (Ямаха) който се явява буферът между Радуца и другият желаещ победата – македонецът Християн Илиоски (Хонда). 

Клас МХ е „игралното поле” на Мартин Тодоров (Ямаха, 100т.) който успява в един уикенд да съчетае треньорска и състезателна дейност на доста добро ниво и по този начин активизира и мотивира конкурентите си, които по традиция са над 40 в тази група. Участието на Юлиян Райчев (Кавазаки, 88 т.) е под въпрос за Севлиево, но евентуалната негова липса би била бонус за Янко Зоков (Кавазаки, 69 т.) и съотборника му Атанас Петров (КТМ, 58 т.), които от началото на сезона си имат сериозен регионален конкурент в лицето на Васил Стоянов (Кавазаки). 

Съботната програма включва квалификации и три манша за МХ65, МХ85 и клас МХ, в неделя, след официалното откриване, което е в 10:15, са и останалите състезателни маншове във всички класове. 

източник: Българска федерация по мотокрос 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!