Търсене

Севлиево има национален победител в конкурс за STEM науки в България

Севлиево има национален победител в конкурс за STEM науки в България

Златни медалисти, снимка: ПГМЕТ

Тихомир Минков, Николай Андреев, Светослав Събев и Десислав Иванов, с ръководители инж. Дияна Николова, Красимира Томева и Стефан Кацарски, всички от Професионалната гимназия по механоелектротехника "Ген. Иван Бъчваров" в Севлиево, са златни медалисти от Шестия национален конкурс за STEM науки в България. 

Победата им донесе проекта „Фитнес генератор“, с който учениците и техните учители се пребориха за първото място в категория "STEM и спорт".

В конференцията взеха участие и победители в категория „SUPER STEM в моето училище“ Иван Иванов, Георги Христов и Ивайло Стоянов с проекта „Проектът ГИЗИ - за зелени градове“. Техен ръководител е инж. Дияна Николова. Младите бъчваровци представиха макета си много атрактивно и впечатлиха гостите на конференцията.

В периода 13 - 15 април т.г. в София се проведе Национална конференция с международно участие „SMART STEM Образование и иновации“. Тя бе  организирана от Европейския институт за технологии, образование и дигитализацияи премина под мотото "Симбиоза и синергия в съвременните образователни практики: Наука, технологии, инженеринг и матемитак, изкуства и спорт".

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!