Търсене

Севлиево вероятно ще има шестима кандидати за кмет на община

Севлиево вероятно ще има шестима кандидати за кмет на община

от Емилия Димитрова

Според неофициална информация кандидатите за кмет на община Севлиево тази есен ще бъдат шест. За сравнение преди четири години кандидатите бяха десет, но не е изключено прогнозата на "Севлиево онлайн" да не се окаже твърде точна. 

Със сигурност е ясен кандидатът на ГЕРБ. Иван Иванов, който два мандата управлява община Севлиево, получи доверието на съпартийците си за трети мандат. 

Социалистите ще решат за своя кандидат на 7 септември т.г., за когато е насрочена общинската конференция на БСП. На нея се очаква партията да реши дали излиза на избори със свой кандидат или ще подкрепи друга кандидатура. Неофициално се говори, че БСП в Севлиево няма да има кандидат за кмет, а ще подкрепи Богомил Петков, който според източник на "Севлиево онлайн" ще се яви на избори като независим кандидат за кмет (Петков е собственик на фирмите "Мазалат" и "Европа трико", член на Управителния съвет на бизнессдружение "Севлиево 21 век" и ротарианец, б.ред.) 

На конференцията тази събота се очаква социалистите да одобрят и листата си за общински съветници.

Светла Георгиева, ръководител подбор на персонала в "Идеал Стандарт-Видима", по всяка вероятност също ще влезе в кметската надпревара, но официално потвърждение на кандидатурата й все още няма. Георгиева е един от активистите на гражданско сдружение "Граждани за Севлиево" и не е изключено да излезе като независим кандидат. 

Недко Георгиев, общински съветник два мандата и кандидат за кмет на Севлиево на изборите през 2015 г., също е един от спряганите за кандидат-кмет и на тези избори.

По всяка вероятност и от ДПС ще имат кандидат. Въпреки, че в партията са наясно, че не могат да спечелят кметската надпревара, винаги издигат кандидат за общински кмет, защото това е начин да "дръпнат" повече гласове в подкрепа на листата си за съветници. 

Заместник-областният управител Росен Цветков, който в този мандат бе общински съветник от Национален фронт за спасение на България (НФСБ), но напусна, заради назначението в областната администрация, също е едно от имената, за които усилено се говори, че влизат в кметската надпревара. Цветков бе кандидат за кмет и през 2015 г.

Днес в Общинската избирателна комисия започна регистрацията на партиите, коалициите и местните коалиции за участие във вота през октомври. Регистрацията приключва на 16 септември, след което започва регистрирането и на самите кандидати. 

Не е изключено някоя от партиите, коалициите или евентуални местни коалиции, които ще се регистрират за вота на 27 октомври, също да издигнат свой кандидат за кмет. 

 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.