Севлиевските плувци показаха класа в турнира „Царевец“
Росица Карчева, майка на Никола Белоев, награждава сина си

Успешно приключи първото издание на открития турнир по плуване "Царевец", който се проведе на 27 януари т.г. в закрит 25-метров басейн на ВТУ „ Св.св. Кирил и Методий” в старата столица. Участие в турнира взеха 87 състезатели, разпределени в 4 възрастови групи.

Спортен клуб „Викинг2008-Севлиево’’ бе представен от Никола Белоев и Радостин Пенков, родени през 2006 г., Дарий Бончев и Теодор Дончев, родени през 2007 г.,  Адриан Кънев и Александар Кунев, родени през 2008 г.

За голямата награда на турнира бе предвидена дисциплината 50 м св. стил с елиминации за двата пола. След  два старта на плувците между най-бързите трима  бяха  Никола Белоев и Теодор Дончев. След третото плуване Теодор отпадна, но на финала Никола доказа, че е най-бързия плувец на турнира с постижение от 0:30:75 мин. Състезателят спечели още 2 златни медала на 100 м св.стил и на 100 м съчетано.

В същата възрастова група роденият през 2006 г. Радостин Пенков плува най-успешно в дисциплината 100 м гръб, в която зае седмо място.

Във възрастова група родени 2007 год. Теодор Дончев спечели сребърен медал на 50 м св.стил, а на 100 м бътерфлай се окичи с бронзовото отличие.

Дарий Бончев бе с класа над съперниците си на 100 м бътерфлай и с постижение от 1:25:23 мин. спечели златния медал, а на 100 м съчетано с най-добър личен резултат от се класира на 4-то място.

Във възрастова група родени през 2008 год. Александар Кунев плува отлично и се класира на 4-то  място в дисциплината 50 м св.стил, а на 100 м съчетано с най-добро лично постижение  се класира на 5-то място. Адриан Кънев от същата възрастова група също плува много добре и с голямо  желание успя да се класира на 4-то място в дисциплината 50 м гръб, а на 50 м бруст и на 100 м съчетано е шести.                     

Според треньора Боян Ботев резултатите от турнира са оптимистични, но конкуренцията в отделните възрастови групи става все по-голяма и ще е необходимо да се положат много повече усилия от страна на треньори и състезатели за успешно класиране  в предстоящите състезания от календара на плувната федерация.

Сенсей Тотев: Здравето на децата ни отива в канала
Спорт
14 медала от три турнира отвоюваха джудистите на „Раковски“ – Севлиево
Спорт
Два пъти сребро за Яна Петкова от турнира Burgas Swimming Open 2020
Спорт
След дълга спортна „ваканция“ по принуда, успехи за плувците
Спорт
Хакан Халми остава състезател на МСК Севлиево и през 2020 г.
Спорт
Отварят залите за спортуващи, но само за тренировки, без публика
Спорт
Три медала завоюва плувкинята Яна Петкова на турнира „Talent cup“
Спорт
Четирима джудисти донесоха четири медала от турнир за деца
Спорт
Осемдесет плувци се включиха в областна надпревара
Спорт
Бронз за Боян Ботев на ултра крос триатлона в Приморско
Спорт
Сребро и бронз за Севлиево от международния турнир „Гладиатор“
Спорт
Сребърен и бронзов медал завоюваха джудистите в Панагюрище
Спорт
Мач по шахмат с живи фигури изиграха в СУ „Васил Левски“
Спорт
Петър Петров излезе на пистата във Франция с комоцио
Спорт
С 11 медала за Севлиево завършиха състезанията по карате Шинкиокушин в Шумен
Спорт
Сребърен медал завоюва Николай Дамянов на Държавния шампионат
Спорт