Севлиевските плувци показаха класа в турнира „Царевец“
Росица Карчева, майка на Никола Белоев, награждава сина си

Успешно приключи първото издание на открития турнир по плуване "Царевец", който се проведе на 27 януари т.г. в закрит 25-метров басейн на ВТУ „ Св.св. Кирил и Методий” в старата столица. Участие в турнира взеха 87 състезатели, разпределени в 4 възрастови групи.

Спортен клуб „Викинг2008-Севлиево’’ бе представен от Никола Белоев и Радостин Пенков, родени през 2006 г., Дарий Бончев и Теодор Дончев, родени през 2007 г.,  Адриан Кънев и Александар Кунев, родени през 2008 г.

За голямата награда на турнира бе предвидена дисциплината 50 м св. стил с елиминации за двата пола. След  два старта на плувците между най-бързите трима  бяха  Никола Белоев и Теодор Дончев. След третото плуване Теодор отпадна, но на финала Никола доказа, че е най-бързия плувец на турнира с постижение от 0:30:75 мин. Състезателят спечели още 2 златни медала на 100 м св.стил и на 100 м съчетано.

В същата възрастова група роденият през 2006 г. Радостин Пенков плува най-успешно в дисциплината 100 м гръб, в която зае седмо място.

Във възрастова група родени 2007 год. Теодор Дончев спечели сребърен медал на 50 м св.стил, а на 100 м бътерфлай се окичи с бронзовото отличие.

Дарий Бончев бе с класа над съперниците си на 100 м бътерфлай и с постижение от 1:25:23 мин. спечели златния медал, а на 100 м съчетано с най-добър личен резултат от се класира на 4-то място.

Във възрастова група родени през 2008 год. Александар Кунев плува отлично и се класира на 4-то  място в дисциплината 50 м св.стил, а на 100 м съчетано с най-добро лично постижение  се класира на 5-то място. Адриан Кънев от същата възрастова група също плува много добре и с голямо  желание успя да се класира на 4-то място в дисциплината 50 м гръб, а на 50 м бруст и на 100 м съчетано е шести.                     

Според треньора Боян Ботев резултатите от турнира са оптимистични, но конкуренцията в отделните възрастови групи става все по-голяма и ще е необходимо да се положат много повече усилия от страна на треньори и състезатели за успешно класиране  в предстоящите състезания от календара на плувната федерация.

Осемдесет плувци се включиха в областна надпревара
Спорт
Бронз за Боян Ботев на ултра крос триатлона в Приморско
Спорт
Петър Петров излезе на пистата във Франция с комоцио
Спорт
Сребро и бронз за Севлиево от международния турнир „Гладиатор“
Спорт
Тази вечер награждават най-добрите спортисти на 2019 година
Спорт
След дълга спортна „ваканция“ по принуда, успехи за плувците
Спорт
Стоичков показва Златната топка в Габрово на 17 декември
Спорт
Хакан Халми остава състезател на МСК Севлиево и през 2020 г.
Спорт
Зали за тенис и бойни спортове правят в Габрово по "Красива България"
Спорт
Сребърен и бронзов медал завоюваха джудистите в Панагюрище
Спорт
Мач по шахмат с живи фигури изиграха в СУ „Васил Левски“
Спорт
Много емоции в сините коридори за водните ни спасители
Спорт
Най-добрите в спорта през 2019 г. станаха "Спортист на годината"
Спорт
Отварят залите за спортуващи, но само за тренировки, без публика
Спорт
Сенсей Тотев: Здравето на децата ни отива в канала
Спорт
Четирима джудисти донесоха четири медала от турнир за деца
Спорт