Търсене

Севлиевските ученически отбори по бадминтон взеха сребро и бронз на роден терен

Севлиевските ученически отбори по бадминтон взеха сребро и бронз на роден терен
В продължение на три дни бадминтонът триумфира в спортна зала "Дан Колов", където мериха сили най-добрите отбори при момчета и момичета в рамките на Ученически игри 2-23-2024.
 
Двадесет отбора спориха за златните медали, сред тях два отбора от ОУ "Стефан Пешев" от Севлиево.
 
При тежка конкуренция нашите момчета и момичета се представиха повече от успешно. И двата отбора приключиха като първенци в своите групи. На полуфинала момичета, водени от Цветан Друмев, постигнаха трудна победа срещу отбора от Първомай, на финала, обаче ги чакаше труден противник от Стара Загора. Нашите момичета дадоха всичко от себе си, но късметът им изневери - срещата приключи при резултат 3:1 за гостите.
 
Ето и състава на отбора, спечелил сребърните медали от игрите: Виктория Хинкова, Ива Христова, Веселина Петрова, Габриела Серафимова и Лея Лазарова.
 
Момчетата имаха труден противник на полуфинала и инфакртно загубиха с 2:3 от отбора на Хасково. В спора за третото място срещнаха момчета от Русе, над които се наложиха с 3:1.
 
При индивидуалното класиране първата ни ракета Виктория Хинкова завоюва сребърния медал, след една единствена загуба от Калина Косева от Стара Загора.
 
Наградите на победителите бяха връчени от Таня Горанова - старши експерт "Физическо възпитани и спорт" към Регионалното управление на образованието, Емилия Неделчева - директор на ОУ "Стефан Пешев" и Стилиян Цанев - председател на Спортен клуб по бадминтон "ХОТАЛИЧ 2005".
Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.