Севлиевци представиха България на турнир по бадминтон във Франция

От 16 до 21 юни във френският град Клермон Феран се проведе първото европейско ученическо първенство по бадминтон EUROBADMINTON 2017 за ученици в VІ-VІІ клас. От българска страна покана за участие получи отборът на ОУ "Стефан Пешев" като миналогодишен комплексен победител във финалите на Ученически игри 2016 по бадминтон за ученици V-VІІ клас.

Освен с училищен отбор, в който участваха само ученици от ОУ"Стефан Пешев", нашата страна участва и със селектиран (национален) ученически отбор.

В този голям спортен форум участваха отбори от 11 европейски държави - Франция, Германия, Латвия, Румъния, Гърция, Чехия, Хърватия, Шотландия, Русия, Грузия и България.

Състезанието се проведе по експериментална система на точкуване и по експериментална схема на провеждане.

При ученическите отбори контузия на наш състезател попречи отборът на Севлиево да попадне в местата от пето до осмо, а при селектираните отбори, след много равностойна игра срещу Гърция в малкия финал, нашите загубиха минимално, с 10 точки разлика и останаха четвърти.

Така след пет дни битки на корта, на нови запознанства и приятелства, на положителни и не чак толкова положителни емоции, нашата група се завърна изморена, но с много впечатления и с мисъл за още повече тренировки и пот, за постигане в бъдеще на по-добри резултати.

Ето имената на състезателите, представили ни в състезанието - училищен отбор: Михаела Христова, Илияна Стефанова, Теодор Йонков, Петър Колев и селектираният отбор - Йоана Недялкова, Анжела Василева (Дупница), Кирил Памукчиев, Евгени Панев (Хасково). А треньорът на нашите бадминтонисти Цветан Друмев с гордост сподели, че може неговите спортисти да не са от първите, но според сайта на европейската федерация по бадминтон най-емоционалният момент в турнира е била победата на България с 105 :104 над Шотландия, която можете да гледате на запис тук.  

Освен състезатели, България и Севлиево имаха представител и сред съдийската колегия - Цветина Друмева. Тя за първи път съдийства на такъв голям форум и получи ласкави оценки от главния съдия на турнира. Цветина беше съдия на линия на финалната среща на националните отбори.

Ръководството на ОУ"Стефан Пешев" и участниците в първенството изказват искрената си благодарност на фирмите "Идеал Стандарт-Видима", "ЕМКА", "Севлиевогаз 2000" АД, "Никипласт", "Хелиос", както и на Община Севлиево и г-н Тони Памукчиев за оказаната помощ и съдействие при пътуването. 

Сребро и бронз донесоха културистите от турнира "Хеброс"
Спорт
Мелиса Халил - държавен шампион по джудо за 2021 г.
Спорт
Отличен за плувкините ни от турнира "Talent cup"
Спорт
Шест медала за севлиевските плувци от "Родопа Смолян мастърс"
Спорт
На 3 юли Севлиево посреща волейболната легенда Радостин Стойчев
Спорт
Четвърто място в щафетата "Търново ултра" за "Идеал Стандарт-Видима"
Спорт
Изключителни за пореден път севлиевските каратеки
Спорт
Илхан Халил спечели сребро в Държавния личен шампионат по джудо
Спорт
Радостин Стойчев: Спортът и изкуствата дават правилните ценности
Спорт
Богдан Николов е предложен за удостояване с орден „Стара планина“
Спорт
Пак много медали и само призови места за севлиевските каратеки
Спорт
Злато, бронз и три медала по културизъм са в Севлиево
Спорт
Още медали за "Викинг-2008", този път по водно спасяване
Спорт
Силни емоции в седмия турнир по баскетбол за купа "Стефан Тодоров"
Спорт
Ивайла Йонкова и Яна Петкова - сред най-добрите на ДЛОП в Сандански
Спорт
Лидия Криндова и Микаела Петрова - медалистки от Купа Черно море
Спорт