Търсене

Севлиевци ще упражняват английския си в естествена среда

Севлиевци ще упражняват английския си в естествена среда

Десет курсисти на езиков център "Видима" ще упражняват английския си в естествена среда - в Аскът, Англия. Престоят им е награда от "Идеал Стандарт-Видима" за успехи през изминалата учебна година. А десетимата са: Симеон Станчев, Виктория Белчева, Габриела Петрова, Катерина Шопова, Ивелина Белоева, Димитър Денчев, Веселина Димитрова, Димана Георгиева, Йозлем Юмерова и Валентин Кръстев.

Изображение - 1658

Имената им станаха ясни снощи в края на церемонията по закриване на учебната година в езиков център "Видима", която събра на едно място близо седемседесет курсисти, техните родители, преподаватели и приятели. А целта бе децата да покажат какво са научили през годината. 

Изображение - 1659

Краят на всяка една учебна година си прилича. Той носи свободата да не си зависим от часове, уроци и домашни. Но пък и тръпката да покажеш как си се справил през месеците на учебната година. Това е и целта на празниците, с които от езиковия център всяка година закриват своите учебни години. 

Изображение - 1660

Курсистите и родителите им бяха приветствани от директора на центъра Николай Станчев, който им благодари за положените усилия, а на родителите - че са подкрепяли децата си в изучаването на чуждия език.

Изображение - 1661 Станчев напомни колко важно е днес да владеем чужд език - изискване не само, за да общуваме по-свободно, но и задължително условие в бъдеще, когато младите хора започнат да търсят работа, тъй като светът на бизнеса изисква владеенето на повече от един език. 

Двама курсисти споделиха впечатленията си от престоя в езиковия център. Единият е Митко Попов, който учи английски в центъра от 4 клас. А че е бил от най-добрите говори това, че е успял да се пребори за ежегодните награди на центъра - пътуване до Англия, лагер на планина и финансова подкрепа за получаване на сертификат на университета в Кеймбридж.

Изображение - 1662 Другият курсист е бивш възпитаник на езиковия център и настоящ заместник-кмет на община Севлиево - Ахмед Мехмедов. И той не скри задоволството си от това, че е прекарал част от ученическите си години, съчетавайки обучението по английски език в езиков център "Видима", което му е дало възможност да пътува и общува на различно ниво, а и му е отворило повече врати и свобода към света. "Моите професионални успехи днес се коренят и в обучението, което получих в езиков център "Видима", каза Мехмедов и пожела на курсистите да бъдат упорити и занапред. 

Изображение - 1663

Хиляди са курсистите на езиков център "Видима", който повече от 20 години подготвя млади хора и работещи в севлиевските заводи. А за да е налице постигнатото, Николай Станчев благодари на ръководството на "Идеал Стандарт-Видима", които винаги са подкрепяли младите хора и продължават да финансират наградите на най-добрите курсисти - планинския езиков лагер и пътуването до Англия. 

Тази година на планина ще отдъхват, но и ще учат английски, 29 курсисти. Имената им бяха казани снощи на закриването на учебната година. А задоволството по лицата им бе най-сигурният знак, че децата са удовлетворени. Но и разбирането за отговорността пред тях, защото постигнатото никога не е достатъчно и винаги е необходимо още. 

написано от Емилия Димитрова

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.