Търсене

“Шапки долу!“ за работата на читалищните дейци в НЧ "Развитие-1870", написа депутатът Иван Ченчев

Севлиево онлайн
“Шапки долу!“ за работата на читалищните дейци в НЧ

Данаил Лалев (вляво) с Иван Ченчев в Оранжевата галерия на Читалището, снимка: Иван Ченчев, фейсбук

Вчера народнит представител от "БСП за България" Иван Ченчев се срещна с екипа на Народно читалище "Развитие-1870". След срещата в емоционален пост във фейсбук той разказа за разговорите с председателя на Читалището Данаил Лалев и лично се ангажира да съдейства за реализиране на идеята на Лалев зад сградата на Читалището да бъде изградена стъклена постройка, в която да се показват традиционни български занаяти. 

Приех въпроса като лична кауза, тъй като се чувствам свързан със Севлиево. Предците ми, които произхождат от рода на Асеневци, са сред основателите на Севлиево. И до днес улица в града носи името на едни от благодетелите на Севлиево – Велика и Георги Ченчеви. Семейството на Ченчеви, дарява след смъртта на Велика през 1923 г. всичкото си движимо и недвижимо имущество за изграждането на сиропиталище, припомня наследникът на рода Ченчеви. 

Другият ангажимент, който Иван Ченчев пое, е за инициира представяне на фотографската изложба "Изоставените" в сградата на Народното събрание. "Фотосите показват изоставени и затворени училища и поставят немалко въпроси", коментира депутатът в социалната мрежа. 

С поста си Ченчев се ангажира индиректно от името на парламентарната група на Левицата да работи за повече средства за култура и читалищата, и напомня, че най-много пари за читалищна дейност от годините на прехода у нас, е имало по времето, когато министър на културата е бил Стефан Данаилов.  

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.