Търсене

Шефовете на "Бяла" и "Росица" не са сменени, договорите им изтекли

Шефовете на "Бяла" и "Росица" не са сменени,

Управителите на общинските дружества "Росица" ЕООД и "Бяла" ЕООД не са сменени. Новите са избрани с конкурс, насрочен, след като договорите на досегашните са изтекли. Това отговори кметът д-р Иван Иванов на Петинка Михайлова, която при днешното обсъждане назначенията на новоизбраните да ръководят двете дружества, в рамките на заседание на ОбС Севлиево, попита: "С какво досегашните управители не удовлетвориха вашите очаквания и с какво новите спечелиха доверието ви?". Като преди това уточни, че питането й е провокирано от нейната чувствителност на тема "освобождаване на хора от работа". 

С това бе даден ход на дебатите по предложенията на кмета към съветниците да утвърдят избора на Минка Минчева и Огнян Гоцов за управители, съответно на "Росица" и "Бяла", и двете дружества със сто процента общинско участие.

"Притеснява ме, че за управител на вестник "Росица" е назначен човек, който не е от общината. Не отричам, че вестникът има нужда от реформа, убедена съм в качествата на Минка Минчева като журналист, но ми се искаше на това място да бъде човек от нашата община", каза Ценка Йонкова. И допълни, че за нея е притеснително това, че много хора от други градове и най-вече от Габрово работят в администрацията на Севлиево. Кметът я опроверга и каза, че само двама служители в Общината са от Габрово. И добави: "А колко хора от Габрово работят в "Идеал Стандарт-Видима?" 

Одобрението на двамата нови управители даде повод на Йордан Стойков да напомни, че статутът на управителя на МБАЛ "Д-р Стойчо Христов" остава временен, с което кметът се съгласи и каза, че ще бъде обявен отново конкурс. 

Николина Николова поздрави администрацията за решението да насрочи конкурсни процедури, но изказа неодобрение за липсата на прозрачност относно критериите за избор на новите шефове, като подчерта, че не подценява компетентността на двете комисии, извършили оценка на кандидатите. На това кметът отговори, че няма нищо непрозрачно и всеки, който иска да се запознае с бизнес-програмите на общо деветимата кандидати, може да го направи в отдел "Човешки ресурси". 

С това бяха утвърдени двамата нови управители на двете общински фирми. Минка Минчева е новият управител на "Росица" ЕООД и главен редактор на вестник "Росица". От 28-те в залата, 7 се въздържаха в подкрепата си за нея. 

Огнян Гоцов става шеф на "Бяла" за втори път с един глас "против" - на Ценка Йонкова, и 6 гласа "въздържал се", всичките от "Коалиция Избирам Севлиево".

Открицателния си вот Ценка Йонкова аргументира така: "Приемам всичко, което казахте, но не и да ни съветвате да ходим в Общината и си търсим информация".

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!