Търсене

Шест души са задържани след мащабна полицейска операция на територията на цялата габровска област

В Габрово разбиха схема за фалшиви Ковид сертификати

Мащабна полицейска акция за притоводействие на престъпността се проведе вчера на територията на Областната дирекция на МВР - Габрово. Обект на проверка са били различни направления – криминална, икономическа престъпност, както и спазване на Закона за движение по пътищата от водачи на моторни превозни средства, съобщават от пресцентъра на областната полиция.

В полицейската операция са участвали служители от Районните управления в Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна, секторите „Противодействие на криминалната престъпност“ и „Противодействие на икономическата престъпност“ в ОДМВР Габрово, Зонално жандармерийско управление Плевен, Регионална дирекция по горите и Националната агенция за приходите в Габрово.

Проверени са общо 414 граждани, 320 автомобила, 32 лица с криминални прояви, 22 сборища на криминално проявени, 13 пункта за изкупуване на отпадъци от черни и цветни метали, 7 заложни къщи, 15 автоморги, автосервиза и депа, 18 питейни и увеселителни заведения и 27 търговски обекта. Издирено е 1 лице. Съставени са 11 протокола по Закона за МВР, с които се предупреждават граждани, юридически лица или институции за лица, които са потенциални извършители на нарушение или нарушители на обществения ред. Съставени са 75 акта за установяване на административни нарушения.

Разкрити са 9 престъпления, образувани са две бързи и три досъдебни производства. Задържани са шест лица.

Криминалисти от РУ Габрово са задържали мъж и жена за притежание на наркотици. В хода на извършено претърсване в жилището, което обитават, служителите са намерили и иззели 2,8 грама пико; 2,4 грама екстази; 8,3 грама амфетамин и над 17 грама марихуана.

Около 16:45 часа на ул. „П.Р. Славейков“ в Севлиево, полицейски екип спрял за проверка 43-годишен мъж. Установено е, че лицето е придобило и държи в себе си близо 2 грама марихуана.

В 15:30 часа в ж.к. „Д-р Атанас Москов“ в Севлиево е спрян за проверка 17-годишен местен жител. Установено е, че момчето е придобило и държи в себе си над 3 грама амфетамин.

Полицейски екипи съвместно със служители на  РДГ – Габрово са извършили проверки на адреси на територията на областта. В склад в Габрово са намерени 10.куб. метър дърва за огрев ", немаркирани с контролна горска марка.

В 13:40 часа в района на село Ловнидол, община Севлиево, е спрян за полицейска проверка лек автомобил “Киа Рио“, управляван от 55-годишен габровец. Мъжът не представил шофьорска книжка, а последвалата справка установила, че е неправоспособен и управлява автомобила в едногодишния срок от наказанието, с което книжката му е била отнета. Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!