Търсене

Шест медала завоюваха плувците от турнира "Цветница" в София

Севлиево онлайн
Шест медала завоюваха плувците от турнира

Поредно силно представяне записаха плувците на севлиевския плувен клуб "Викинг-2008". В края на март девет състезатели на клуба завоюваха общо шест медала в осмото издание на турнира "Цветница", който се проведе на покрития плувен басейн "Диана" в София. 

По регламент състезателите имаха право да участват в четири индивидуални дисциплини и щафета. Бляскаво бе участието на родената през 2010 г. Яна Петкова. Състезателката бе сред най-добрите в четирите си старта и заслужено спечели два сребърни медала на 50 и 100 м бътерфлай и два бронзови медала на 200 м св.стил и гръб.

Ивайла Йонкова е другата медалистка на "Викинг-2008". Тя спечели два бронзови медала в стартовете си на 100 и 200 м гръб в конкуренцията на по-големите плувкини в групата.

Теодора Христова плува отлично в дисциплините 50 м и 100 м св.стил. На 100-метровата дистанция се класира на шесто място , а в спринта заслужи седмо място в класирането, като постижението й бе само на 31 стотни от бронзовото отличие.

Александар Кунев и Георги Пенчев успяха да покрият норматив за участие в Държавното първенство след успешни стартове съответно в дисциплините 50 и 100 м св.стил. Христо Илиев успя да стигне само до 12-то място в дисциплината 50 м гръб.

Успешно се представиха Хелена Йонкова и Катерина Христова при най-малките плувкини. Хелена постигна най-добро лично постижение в старта си на 50 м гръб, което я класира осма, Катерина достигна до 21-во място в класирането.

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!