Търсене

Шеста шампионска титла за Стиви Гатев в планинското колоездене, Михаил Костадинов се размина с бронз в крос кънтри олимпик

Шеста шампионска титла за Стиви Гатев в планинското колоездене, Михаил Костадинов се размина с бронз в крос кънтри олимпик

Шеста шампионска титла за Стивиан Гатев, снимка: КК "Хоталич"

Само три точки не достигнаха на колоездачите от клуб "Хоталич"- Севлиево, за да станат шампиони на страната по планинското колоездене спускане-downhill. За сметка на това в XCO - крос кънтри олимпик, клубът записа пореден успех, след като Михаил Костадинов завърши четвърти и малко не му достигна, за да се изкачи на почетната стълбица. 
 
Двете състезания се проведоха в един ден, което остави без възможности част от състезателите да се включат и в двете надпревари. разочарованието им не е малко, споделят от клуба, тъй като това са най-важните състезания от планинското колоездене и са етапи от Държавния личен и отборен шампионат. 
 
При спускането Севлиево бе представен от двайсет състезатели, при общо записани за участие шейсет. Севлиевските колоездачи буквално образаха призовите места - пореден успех за Стиви Гатев, който завоюва шестата си шампионска титла, второ място за Йордан Донев (двамата в категория Елит), второ място за Божидар Илиев в категория junior (15-16 г.).
 
Гергана Цанкова въпреки болките в крака си зае четвърто място. 
 
Окончателната равносметка - второ място в отборното класиране, но колоездачите отсега се заричат, че догодина златото ще е тяхно.  
 
В крос кънтри олимпик Михаил Костадинов се състезава в категория junior 17 и буквално бе на косъм от медал. Александър Иванов се състезава в категорията junior 15 и по-малко от една десета от секундата не му достигна за да победи състезател от Габрово, заради което завърши четвърти. Надежда Иванова и Даяна Маринова успяха да се изкачат съответно на второ и трето място.
 
Анализа на събитията показва, че тези млади колоездачи са истински герой и само малко повече тренировки ще ги доведат до забележителни резултати, а защо не и до олимпийско участие след време, коментират от колоездачния клуб. 
 
Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!