Търсене

Шофьорите без книжка никнат като пролетна трева

Шофьорите без книжка никнат като пролетна трева

Само за няколко часа двама неправоспособни водачи са заловили служители на РУ Севлиево. При това и двамата вече са били наказвани за това, че шофират без книжка. Сега за дяволъка ги чака бързо производство.

На 1 март, около 10:00 часа, на главен път в Севлиево, в посока Велико Търново, автопатрулен екип спрял за проверка лек автомобил "Опел Астра", управляван от 37-годишен мъж от Плевен. При проверката мъжът не представил шофьорска книжка. А направената справка установила, че водчаът е неправоспособен и управлява автомобила в едногодишния срок от наказанието му по административен ред за шофиране без книжка.

На същата дата, около 14:35 часа, на ул. "Първи май" в Ряховците, полицаите спряли за проверка "Опел Вектра", зад волана на който бил 42-годишен мъж от същото село. И той не представил свидетелство за управление, и той седнал зад кормилото в рамките на едногодишния срок от наказанието му по административен ред за същото деяние.

По двата случая в РУ Севлиево са образувани бързи производства по чл.343-в ал.2 от НК. А той предвижда лишаване от свобода от една до три години и  глоба от петстотин до хиляда и двеста лева.

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!