Търсене

Шофьорка с 2.06 промила алкохол в кръвта получи условна присъда

Шофьорка с 2.06 промила алкохол в кръвта получи условна присъда

Снимка на Ezequiel Octaviano от Pixabay

Жена от Севлиево получи условна присъда от десет месеца и отнемане на шофьорската книжка за една година, след като Районният съд в Севлиево я призна за виновна, че е шофирала след употреба на алкохол.

Жената е работничка в севлиевска фирма. На 11 декември миналата година след края на работния й ден се прибрала в дома си, където се извършвал ремонт. До късно вечерта лепила тапети, след което се почерпила с ракия, според материалите по делото.

Тъй като била първа смяна, около 04.30 часа на 12 декември м.г. заминала на работа с лекия си автомобил. Движела се по главен път София-Варна, но пропуснала с няколко метра отбивката за фирмата, в която работи. Когато се усетила, решила да се върне на заден ход. Междувременно по същото време друг автомобил, който идвал по главния път, завил към портала на фирмата. При движението си на заден ход подсъдимата ударила с управлявания от нея автомобил този, който завивал. Мъжът зад волана на ударената кола поискал обяснение, а жената казала, че бърза да се регистрира на работа без закъснение.

Мъжът обаче подал сигнал в Районното управление, а пристигналите на място полицейски служители тествали водачката за употреба на алкохол с „Алкотест Дрегер". Уредът отчел алкохол от 2,06 на хиляда. На жената бил издаден талон за медицинско изследване, в който тя собственоръчно вписала, че приема показанията на дрегера. По повод отчетеното от уреда наличие на алкохол, шофьорската книжка на жената била отнета, а Районна прокуратура внесе в съда обвинителен акт.

Относно размера на наложеното наказание съдът отчете чистото съдебно минало на жената, както и липсата на други нарушения по Закона за движение по пътищата. Но отчете също обществената опасност на шофирането след употреба на алкохол, както и динамиката на извършване на подобен род престъпления.

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!