Ще надиграят ли танцьорите на Мария Бенева в "Надиграй ме"?

Танцьорите от клуба по спортни танци и жизнени умения  "Път към приключението", с ръководител Мария Бенева, се конкурираха с отбора на Детско-юношески танцов състав при Национален учебен комплекс по култура в София във втората танцова вечер на популярното телевизионно предаване „Надиграй ме“, което бе излъчено на 14 май по БНТ2. Надпреварата е в рамките на осмия сезон на танцовото състезание, чиято концепция предвижда танцови дуели между майсторите на народни и спортни танци. Състезаващите се отбори представят танцови умения в своята област и си отправят взаимни творчески предизвикателства.

В първия кръг от състезанието фолклорният състав от София изпълни шопски танц, а във втория журито им постави творческата задача да изпълнят хоро от северняшката етнографска област. Танцьорките от клуб „Път към приключението” избраха да стартират надпреварата в своята категория с креативен и атрактивен  ча-ча-ча, а във втория кръг изпълниха бразилска самба. Третият кръг постави участниците в пред изпитанието да изпълнят танц в стила на своя конкурент. Възпитаниците на националния учебен комплекс по култура представиха стилен английски валс, а танцьорките от Севлиево смениха амплоато и представиха уменията си в северняшката ръченица.

На финала на състезанието музикантите от оркестър „Арта“ изправиха състезателите пред истинско изпитание – те трябваше да разпознават съответния танц и бързо да го интерпретират. В третият кръг двата отбора преминаха в танцова стъпка през ритъма на Граовско хоро, Пасо добле, Еленино хоро и танго и демонстрираха освен ученията си на сцената, артистичност и много настроение, с което зарежда участието в състезанието.

Равностоен партньор на журито при определянето на победителя във всеки етап от състезанието са зрителите, които могат да изпращат SMS с номера на своя любим отбор на кратък номер 14500. В края на всеки тур, оценките на журито и получените гласове от телевизионните зрители оформят процентите подкрепа за всеки отбор. Гласуването на публиката продължава до края на телевизионния проект „Надиграй мe“, 25 юни. Трите най-добри фолклорни формации и трите най-изявени клуба по състезателни танци ще достигна до финала. Сред тях ще бъдат определени и победителите в двете категории.

Поканата към танцьорите на Мария Бенева за участие в „Надиграй ме” е била по покана на изпълнителния продуцент на телевизионния формат Стела Стойкова. А връзката с БНТ станала възможна благодарение усилията на Венета Петкова - директор на Детски комплекс "Йовко Йовков".

"Децата наистина бяха креативни и атрактивни – точно както се изрази един от членовете на журито", сподели след завръщането у дома г-жа Бенева. И добави: "Нослетата останаха достойно вдигнати до финала. Момичетата не се отказаха, а имаха тази възможност и право. Бяха чаровни, неподправени и изключително чистосърдечни. Запазиха спокойствие и не свалиха сладките си усмивки от красивите си лица. По никакъв начин и  никой не успя да разклати ясната им мисъл, че това е просто едно детско приключение, че се намират в едно необременяващо танцово, забавно и развлекателно шоу, а не на състезателен конкурс по спортни танци, където победата трябва да бъде на всяка цена". 

"Щастлива съм, че Катерина Тонева, Лейман Билялова, Даяна Димитрова, Зузана Алиева, Преслава Тодорова и Преслава Илиева имат нови приятели, в лицето на един толкова мил, красив и лъчезарен ансамбъл по народни танци в Горна Баня", добави още Мария. 

А за участието на клуба в телевизионния формат Мария Бенева има дълъг списък с благодарности: 

"Искрено благодаря на г-жа Павлина Станчева за адекватната  и отговорна подкрепа, която ни оказа, за да се подготви ансамбълът за народния танц. Момичетата никога не бяха играли ръченица до този момент. Благодаря  на д-р Росица Карчева за светкавичното намиране на решение в екстремна ситуация и в условия на силно притискане от страна на времето.  Д-р Карчева – обичам те и те целувам. Поднасям благодарности на г-жа Мария Сомлева, която ши костюм в последния момент, часове преди отпътуването ни. Гримът на танцьорките е дело на г-жа Нарлен Алиева – огромно благодаря! 

Благодаря за финансовата подкрепа, която беше оказана на клуб „Път към приключението” за транспортиране  на ансамбъла до град София на: Пламен Боевски - собственик на "Виктория Транс", за финансовия жест, който направи - сериозна отстъпка в цената за транспортирането ни до студиото на БНТ и обратно, на Стефан Бояджиев - собственик на "Изгрев 90" за поредното дарение към клуба ни, и на Николай Петров - управител на "Общински пазари" ЕООД за финансовата подкрепа.

Този път ще благодаря и на шест безкрайно всеотдайни и силни жени, майки и верни съюзници на приключенките. Рени, Моника, Даниела, Нели, Руми и Мюршен. Поздравявам ви за това, че подкрепяте избора и любовта на децата си към заниманията им по спортни танци в клуб „Път към приключението”.  Благодаря ви, че не комплексирате децата си със собствените си желания и проекции. Това е единствения начин, тези крехки и все още порастващи, уязвими създания да се научат да вярват, че имат правото сами да избират щастието си".

 

Мира Добрева представя "Столетниците - благословия или орисия"
Култура
Детски арт център "Видима" завършва годината с една необичайна изложба
Култура
Читалището - светиня на век и половина, скътала завети на поколения
Култура
За пореден пък показахме, че Читалището ни е скъпо
Култура
Нели Тотева е сред авторите в "Избрано 2017-2019" на tetradkata.com
Култура
Габровския Куклен театър представя в Севлиево "Принцесата и граховото зърно"
Култура
Библиотеката представя дебютната книга на Мария Тотевска-Иванова
Култура
Първите си стъпки показват деца от Школата по изобразително изкуство
Култура
В 13 пункта в община Севлиево се изкупуват охлюви
Култура
Библиотеката представя Румен Стоичков - журналист и автор на красиви разкази
Култура
"Пеем с Русия" - концерт на Саня Табакова в Севлиево
Култура
Столичната галерия "Палитра" открива изложба в Севлиево
Култура
Петко Недялков събра в книга историята на НЧ "Развитие-1870"
Култура
Рисунки на деца от Севлиево бяха експонирани в старинен Пловдив
Култура
Галерия "Видима" представя художника и карикатурист Анатолий Станкулов
Култура
"Севлиево онлайн" получи благодарствен адрес от НЧ "Развитие-1870"
Култура