Ще правим каквото трябва, рано или късно ще се случи, каквото целим

МЕСТНИ ИЗБОРИ 2019

Димитър Тонев е роден през 1966 г. в Търговище. Завършил е Югозападния университет "Неифит Рилски" в Благоевград със специалност "Педагогика на обучението по техника и технологии". В родния си град е работил като треньор по тенис на маса, преподавател и възпитател. Спортът му е тръпка. Имал и собствен клуб по тенис на маса "Поляница", а отборът, който тренирал - девойки старша възраст, е републикански шампион. Не му е чужд и духът на предприемача, имал фирма за производство на изделия от рециклиран полиетилен ВН.

В Севлиево го води любовта и така се установява в този край. Но не в града, а в с. Ловнидол. Всъщност точно това, че Димитър живее в Ловнидол, едно от най-потърпевшите от драстичния в определени периоди воден режим села, е в основата на днешното му присъствие в листата за общински съветници на коалиция „Ние, гражданите“

Никога не съм се занимавал с "жива" политика, не съм членувал в политически партии. Един ден Боян Ботев ме покани на среща на сдружение "Граждани за Севлиево". Знаех за дейността им и исках да науча повече за хората в сдружението, да се запозная с тях, но и да споделя мои виждания.

Впечатли ме непринудената, но в същото време делова атмосфера помежду им. А когато разбрах, че сдружението ще участва в местните избори, искрено си казах, че това е добро начало за промяна. Тези хора, начело с Боян Ботев, не се колебаят да казват нещата на висок глас, да търсят решения, да изискват действия и да критикуват, когато това не се случва.

Бях изненадан, когато ме поканиха да стана част от листата за общински съветници и признавам, че не съм се колебал дълго да приема. Не че политиката ме привлича, привлича ме възможността да участвам във вземането на решенията, които засягат жителите на общината.

 Влизането в листата на „Ние, Гражданите“ за Димитър Тонев е начин да отприщи натрупаната непримиримост към множеството общински неуредици. Не се кани да става политик, напротив, иска да бъде този, на който хората без притеснение ще споделят проблемите си, а той ще прави необходимото и по силите си, за да помага. И макар да не е бил част от политическия живот досега, познава някои тънкости от него, защото споделя, че ако бъде избран за съветник „единственото ми притеснение ще е спъването на работата посредством евентуални задкулисни коалиционни споразумения срещу нас". Затова ще настоява за публично оповестяване на всички гласувания по групи.

Недостигът на вода и водните режими от години, от които Димитър и семейството му са потърпевши, определя като „основния, дългогодишен и най-социално несправедлив проблем в общината".

Държа да подчертая дебело, че хората по т.н. етернитов водопровод в продължение на дълги години бяха подложени на социален геноцит. Липсата на питейна вода за седмици бяха многократно и ежегодно явление. И в продължение на години никакви ефективни действия. Подмяната на довеждащия водопровод миналата година е нещо полезно. Но и тук прозира несправедливо отношение към хората от селата Търхово, Ловнидол, Буря, Идилево, Добромирка и Богатово. Няколкото десетки литра в секунда, които се вляха, бледнеят пред два пъти по-големите загуби по нашата линия. Ако тези средства бяха насочени към подмяна на най-критичните места от етернитовия водопровод, ефектът щеше да е сходен. Но положението по селата щеше да е далеч по-приемливо. Направеното – направено, все пак е нещо. Ще работим упорито в тази посока. Ежедневно, ежеминутно и не предизборно. Това е моят основен приоритет. Моята кауза.

За листата на коалиция „Ние, Гражданите“ Димитър Тонев казва:

Ние сме отговорни, дейни, позитивни и социално ориентирани хора, като всички вас. Не случайно редиците ни ежедневно се попълват с нови и нови съидейници. Нашата Светла Георгиева ще се справи с предизвикателствата на предизборната ни програма, защото е отговорен, делови и ерудиран човек. Умее да ръководи екипната работа, да изисква и да контролира поставените задачи. Умее по-добре от всеки да подбира екипа си. Бих си позволил да перефразирам: Ще правим каквото трябва, пък рано или късно ще се случи, каквото целим.

 Димитър не одобрява отказът от гласуване.

Болшинството от хората в общината искат промяна в положителна посока. Но лъха примиренско поведение. Защото са лъгани с предизборни обещания,  смениха се управления, все на водещи политически сили. Неучастието в изборите само ще повтори досегашното статукво. Политическите централи разчитат на твърд електорат и ниска избирателна активност. Техни гласоподаватели са всички, които досега са ни управлявали, техните семейства, близки, служители в общински и държавни структури и предприятия и т.н. Те знаят ориентировъчния брой гласове, които ще получат. Но ако всички ние излезем и заявим своя глас, техния резултат процентно намалява. Ако искате да живеете в град или село с по-добри условия, отделете 15 минути и пуснете своята бюлетина. Гласувайте по съвест. Едно действие за четвърт час определя бъдещето ни за 4 години напред!

 Дали нищо не зависи от нас? Нашите предложения за общински съветници са подредени в реда, в който бяха предложени. Вие ни подредете според вашите критерии и нашите заслуги. Гласувайте за себе си, защото ние ще работим за всички вас!

Предизборен щаб на коалиция "Ние, Гражданите"

 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

 

 

Прекратиха пълномощията на Боян Ботев като общински съветник
Политика
Още един общински съветник е в несъвместимост и конфликт
Политика
Рокада в Общинския съвет, д-р Огнян Пешков излиза
Политика
Боян Ботев: "Щом не искат да чуят нас, ще чуят хората на улицата"
Политика
Над половин милион лева в пари и имоти декларира общински съветник в Севлиево
Политика
Кметът назначи новите кметските наместници, сред тях има и стари
Политика
Без изненади бе приет бюджет 2020 на Севлиево
Политика
ГЕРБ и ДПС са на път да превземат Общинския съвет
Политика
АБВ внесе сигнал до прокуратурата срещу министър Нено Димов
Политика
Групата на "Ние, гражданите" в Общинския съвет ще е с ново име
Политика
С едно извънредно заседание, общинските съветници получиха пълни заплати
Политика
Постоянните комисии - нагласени и без шанс за промени
Политика
Още трима общински съветници се заклеха
Политика
Само "Граждани за Севлиево" нямат председател на комисия в Общинския съвет
Политика
Емилиян Маринов положи клетва като общински съветник
Политика
ОИК е сезирана за правомощията на Трифон Трифонов като съветник
Политика