Ще правим каквото трябва, рано или късно ще се случи, каквото целим

МЕСТНИ ИЗБОРИ 2019

Димитър Тонев е роден през 1966 г. в Търговище. Завършил е Югозападния университет "Неифит Рилски" в Благоевград със специалност "Педагогика на обучението по техника и технологии". В родния си град е работил като треньор по тенис на маса, преподавател и възпитател. Спортът му е тръпка. Имал и собствен клуб по тенис на маса "Поляница", а отборът, който тренирал - девойки старша възраст, е републикански шампион. Не му е чужд и духът на предприемача, имал фирма за производство на изделия от рециклиран полиетилен ВН.

В Севлиево го води любовта и така се установява в този край. Но не в града, а в с. Ловнидол. Всъщност точно това, че Димитър живее в Ловнидол, едно от най-потърпевшите от драстичния в определени периоди воден режим села, е в основата на днешното му присъствие в листата за общински съветници на коалиция „Ние, гражданите“

Никога не съм се занимавал с "жива" политика, не съм членувал в политически партии. Един ден Боян Ботев ме покани на среща на сдружение "Граждани за Севлиево". Знаех за дейността им и исках да науча повече за хората в сдружението, да се запозная с тях, но и да споделя мои виждания.

Впечатли ме непринудената, но в същото време делова атмосфера помежду им. А когато разбрах, че сдружението ще участва в местните избори, искрено си казах, че това е добро начало за промяна. Тези хора, начело с Боян Ботев, не се колебаят да казват нещата на висок глас, да търсят решения, да изискват действия и да критикуват, когато това не се случва.

Бях изненадан, когато ме поканиха да стана част от листата за общински съветници и признавам, че не съм се колебал дълго да приема. Не че политиката ме привлича, привлича ме възможността да участвам във вземането на решенията, които засягат жителите на общината.

 Влизането в листата на „Ние, Гражданите“ за Димитър Тонев е начин да отприщи натрупаната непримиримост към множеството общински неуредици. Не се кани да става политик, напротив, иска да бъде този, на който хората без притеснение ще споделят проблемите си, а той ще прави необходимото и по силите си, за да помага. И макар да не е бил част от политическия живот досега, познава някои тънкости от него, защото споделя, че ако бъде избран за съветник „единственото ми притеснение ще е спъването на работата посредством евентуални задкулисни коалиционни споразумения срещу нас". Затова ще настоява за публично оповестяване на всички гласувания по групи.

Недостигът на вода и водните режими от години, от които Димитър и семейството му са потърпевши, определя като „основния, дългогодишен и най-социално несправедлив проблем в общината".

Държа да подчертая дебело, че хората по т.н. етернитов водопровод в продължение на дълги години бяха подложени на социален геноцит. Липсата на питейна вода за седмици бяха многократно и ежегодно явление. И в продължение на години никакви ефективни действия. Подмяната на довеждащия водопровод миналата година е нещо полезно. Но и тук прозира несправедливо отношение към хората от селата Търхово, Ловнидол, Буря, Идилево, Добромирка и Богатово. Няколкото десетки литра в секунда, които се вляха, бледнеят пред два пъти по-големите загуби по нашата линия. Ако тези средства бяха насочени към подмяна на най-критичните места от етернитовия водопровод, ефектът щеше да е сходен. Но положението по селата щеше да е далеч по-приемливо. Направеното – направено, все пак е нещо. Ще работим упорито в тази посока. Ежедневно, ежеминутно и не предизборно. Това е моят основен приоритет. Моята кауза.

За листата на коалиция „Ние, Гражданите“ Димитър Тонев казва:

Ние сме отговорни, дейни, позитивни и социално ориентирани хора, като всички вас. Не случайно редиците ни ежедневно се попълват с нови и нови съидейници. Нашата Светла Георгиева ще се справи с предизвикателствата на предизборната ни програма, защото е отговорен, делови и ерудиран човек. Умее да ръководи екипната работа, да изисква и да контролира поставените задачи. Умее по-добре от всеки да подбира екипа си. Бих си позволил да перефразирам: Ще правим каквото трябва, пък рано или късно ще се случи, каквото целим.

 Димитър не одобрява отказът от гласуване.

Болшинството от хората в общината искат промяна в положителна посока. Но лъха примиренско поведение. Защото са лъгани с предизборни обещания,  смениха се управления, все на водещи политически сили. Неучастието в изборите само ще повтори досегашното статукво. Политическите централи разчитат на твърд електорат и ниска избирателна активност. Техни гласоподаватели са всички, които досега са ни управлявали, техните семейства, близки, служители в общински и държавни структури и предприятия и т.н. Те знаят ориентировъчния брой гласове, които ще получат. Но ако всички ние излезем и заявим своя глас, техния резултат процентно намалява. Ако искате да живеете в град или село с по-добри условия, отделете 15 минути и пуснете своята бюлетина. Гласувайте по съвест. Едно действие за четвърт час определя бъдещето ни за 4 години напред!

 Дали нищо не зависи от нас? Нашите предложения за общински съветници са подредени в реда, в който бяха предложени. Вие ни подредете според вашите критерии и нашите заслуги. Гласувайте за себе си, защото ние ще работим за всички вас!

Предизборен щаб на коалиция "Ние, Гражданите"

 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

 

 

ОИК Севлиево показа как ще изглеждат бюлетините за 27 октомври
Политика
Боян Ботев: „За мен няма значение на кое място съм в листата“
Политика
Общинският съвет бе „мокър печат“ за решенията на кмета, нужна е промяна
Политика
Стига фалшиви новини, няма да закривам болницата
Политика
Още 5 партии в подкрепа на независимия кандидат за кмет Богомил Петков
Политика
Недьо Тинчев – мъжът, който иска да промени с. Батошево
Политика
Община Севлиево е санкционирана заради нагласени обществени поръчки
Политика
Коалиция БСП за България откри предизборната си кампания
Политика
Промяната идва от гражданите, вярвам в гражданското общество
Политика
Как за един мандат бе убит малкият и среден бизнес в Севлиево
Политика
Не е почтено да се подвеждат хората от официалната страница на Общината
Политика
Силна съм в областта на образованието, там ще бъда полезна
Политика
При забравените, или колко струва една добра дума?
Политика
Ще правим каквото трябва, рано или късно ще се случи, каквото целим
Политика
Коалиция БСП за България открива предизборната си кампания на 7 октомври
Политика
Не е достатъчно да слушаме какво ни казват хората, трябва да ги чуем
Политика