Търсене

Сидорова иска 2 млн. лв. в Бюджет 2019 за водната криза в севлиевско

Сидорова иска 2 млн. лв. в Бюджет 2019 за водната криза в севлие

снимка: Габровонюз

Народният представител от ПГ на „БСП за България“ Кристина Сидорова ще внесе в Народното събрание предложение за промяна в държавния бюджет за увеличаване на средствата в община Севлиево с 2 милиона лева, с цел – справяне с водната криза, засягаща 11 населени места. Новината бе съобщена на пресконференция в Габрово по-рано днес, информира онлайн изданието "Габрово нюз"

Средствата са за започване поетапна подмяна и рехабилитация на етернитовия водопровод, захранващ с вода 11 населени места, разположени в посока Велико Търново. Това са селата, през които някога е минавал големият водопровод за старата столица“, е коментирала Сидорова. 

Кристина Сидорова е заявила, че проблемът с безводието в севлиевско трябва да бъде решен. По думите й обаче в сегашния Бюджет 2019 няма предвидени никакви средства за справяне с водната криза в този район.

„Положението изобщо не е добро, а проблемът – огромен. Няма чуваемост. Знам, че започнаха процеси по решаване на проблемите с водата на Севлиево, но мисля, че когато хора бедстват е изключително важно да се насочи вниманието към тях. Наясно съм, че да се построи нещо също е важно, но да се осигури вода на хората е в пъти по-важно“, каза още Сидорова.

Тя е изразила надежда, че все пак нейните колеги народни представители от останалите политически сили ще я подкрепят в името на хората от област Габрово, съобщава още "Габрово нюз". 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!