Синьо лято изпратиха в "Идеал Стандарт-Видима"
Трийсет стажанти работиха през това лято в компанията, снимка: "Севлиево онлайн"

Днес официално бе закрита стажантската програма на "Идеал Стандарт-Видима". Трийсет млади хора от университети у нас и в чужбина стажуваха през летните месеци, разпределени във всички отдели в двата завода в Севлиево. Подборът им не бе лесен, тъй като желаещите бяха повече от местата за стаж, затова всеки от кандидатите трябваше да отговаря на изисквания за академичен успех.

Каролина Средков /пред микрофона/: "Гарантирам, че финансовият център ще продължи да приема стажанти, това е много добра и полезна за всички инициатива"

"Ние се учихме от тях, те се учиха от нас", обобщи стажантското лято Каролина Средков, ръководител на центъра за финансово обслужване. "Въпросите, които ни задаваха понякога ни показваха, че има възможности да подобрим организацията и работата, тъй като те ни даваха един различен поглед", сподели тя и пожела на младите хора успешна кариера където и да започнат реализация, но остави вратичка за възможностите да се завърнат след завършването им в "Идеал Стандарт-Видима". 

Нямаше море, а поляна, но имаше корабчета и синьо лято

А закриването на стажантската програма традиционно бе по-скоро емоционално. За синьото лято /б.ред. един от цветовете в логото на компанията е син/, говореха макетите на корабчета, разположени в двора на галерия "Асен и Илия Пейкови", която бе домакин на събитието, малките корабчета-сувенири, които всеки от присъстващите отнесе, сладкиш с логото на компанията във форма на кораб, който всеки получи за "добре дошъл", а на финала голяма торта-кораб бе внесена от четирима стажанти, с уговорката, че "тортата се яде". 

Тортата прилича на сувенир, но накрая от нея останаха само хартиените платна

Светла Георгиева, която от години отговоря за успеха на стажантската програма, благодари на младите хора и не успя да скрие вълнението си от това, че програмата е свършила. А близостта, която бяха създали двете страни през месеците на стаж, се усети в благодарността на стажантите към Георгиева, която в духа на церемонията нарекоха капитан, и към екипа на компанията. 

Светла Георгиева приветства младите хора и не скри сълзите си от раздялата 

Традиционната снимка за спомен запечата момента, в който синьото лято за трийсет млади хора приключи. До догодина, когато "Идеал Стандарт-Видима" отново ще отвори врати за амбициозни студенти и ще им каже: "Ако искате да правите кариера, заповядайте при нас!". 

автор: Емилия Димитрова

 

 

20 г. заводът за санитарна керамика налага стандарти
Бизнес
Иновативните решения са фокус на "Баня на годината 2018"
Бизнес
"Габрово Тур" отвори офис в Севлиево
Бизнес
Договорите с подизпълнители по обществени поръчки стават публични
Бизнес
Нов материал, обогатен с билки, пуска в производство „Паралел“
Бизнес
Евродепутатите искат да засилят правата на работниците
Бизнес
"Паралел" инвестира 27 млн. лв. в сгради, разположени върху 50 дка
Бизнес
Пет дни за подаване декларации за второто тримесечие
Бизнес
Ideal Rain Evo Jet получи престижната награда за дизайн RED DOT
Бизнес
Три четвърти от търговете с еврофинансиране се оказаха с нарушения
Бизнес
Синьо лято изпратиха в "Идеал Стандарт-Видима"
Бизнес
Отворени врати в завода за санитарна керамика
Бизнес
Офисът на НАП в Габрово с нови банкови сметки от 1 август т.г.
Бизнес
Търговският регистър продължава да е недостъпен
Бизнес
Ръст от 13% отчита "Идеал Стандарт Видима" през 2017 г.
Бизнес
НАП В. Търново: "До месец новите касови апарати ще са на пазара"
Бизнес