Системен натиск върху властта за водата, обеща Сидорова

Обещавам да упражнявам системен натиск върху управляващите, с всички законови средства, за да не забравят, че в община Севлиево хората буквално бедстват, лишени от нормално водоснабдяване. – Това заяви народният представител от БСП Кристина Сидорова по-рано днес на пресконференция в Севлиево. „Няма да спра да изисквам от министъра на регионалното развитие да изпълни поетите ангажименти към севлиевци още по време на предизборната кампания и очаквам в най-скоро време да видя резултата от направените тогава изявления, че парите за реконструкция на довеждащия водопровод ги има, само трябва да се представи проекта“, каза депутатът.

Кристина Сидорова декларира, че през целия мандат, независимо колко ще продължи той, ще работи за решаване водния проблем на община Севлиево, но намекна, че за добър резултат, очаква с колегите й от останалите парламентарни групи да заработят заедно по въпроса.

В близко време Кристина Сидорова очаква среща с министъра на регионалното развитие, а междувременно подготвя и въпрос към него, свързан с проекта за ремонт на довеждащия водопровод от Априлци. „Надявам се  края на мандата с общи усилия да излезем с решение. Знам, че по въпроса работят колегите и от другите парламентарни групи и вярвам, че заедно в края на мандата в Севлиево темата „безводие“ няма да е актуална. Имам огромното желание и амбицията този казус да бъде разрешен и доведен до успешен край“, зарече се БСП-депутатът.  

Тематата със сечта в районите на водохващанията е другата актуална за г-жа Сидорова, която вече е внесла въпрос към министъра на земеделието и горите относно мерките, които държавата предприема за справяне със сечта – законна или незаконна. „Оказа се, че по проблема работи и областният координатор на управляващата партия. Това, което ме притеснява е, че той седем години работи за справяне със сечта, а тя не намалява. „Техните действия приличат на кризисен PR към днешния момент, но това не пречи да се надявам, че незаконната сеч би могла да бъде преустановена, както и очаквам министърът да подходи отговорно към отговора на моя въпрос и да обяви конкретни мерки, които са начертани. Защото само чрез конкретни действия, ясни срокове и отговорни лица проблемът може да се реши, а не чрез пресконференции, в които обявяваме едно и също“, коментира действията на политическите си опоненти Сидорова.  

Днес Кристина Сидорова се срещна със севлиевци в рамките на обявена приемна за граждани от община Севлиево. Един от въпросите, поставен й от хората, е бил за липсата на електронен имотен регистър и връзката му с кадастъра, което е основа за имотни измами. С конкретен казус са занимали народният представител севлиевци, а г-жа Сидорова се е ангажирала да постави случая на парламентарен контрол.  

Проблеми с пенсиониране, с лихвоточки,  със задължението собственици на фирма, които са пенсионери, да продължат да плащат осигуровки за здраве, са само част от проблемите, които жители на севлиевска община са поставили пред народният представител.

„Продължавам с приемните дни регулярно – по веднъж в месеца във всяка община. Едновременно с това започвам срещи с хората в селата, за да чуя от първо лице техните проблеми. Наясно съм с притесненията и страховете им, тъй като по време на предизборната кампания съм посетила всички села, но сега възможностите ми са различни и се надявам да мога да помогна на повече хора“, сподели Кристина Сидорова.

Що се отнася до законодателни инициативи, „с огорчение споделям, че управляващата партия отхвърли два наши законопроекта – за преизчисляване на пенсиите и за еднократно подпомагане с по 250 лв. на всички деца от 1, 2, 3 и 4 клас. Оставам с усещането че управляващите не могат да си представят каква е бедността по места и колко много семейства у нас не могат да изпратят достойно децата си за първия учебен ден. Това е много далеч от управляващата партия, но ние няма да се откажем и при обсъждането на бюджета за догодина ще внесем този въпрос отново“, каза още Кристина Сидорова.  

И се отчете за своя първи месец в Парламента. За това време младият народен представител е участвал в екипите по разработването и внасянето на три законопроекта и има отправени четири въпроса към министри.

„Демократична България“ може да вземе мандат от Габрово, ГЕРБ остава с един
Политика
Към 16.30 ч. в областта гласуваха 23.3% от избирателите, над 40 % бяха през април
Политика
Мариян Костадинов гласува за силен парламент, умно управление и държава с правила
Политика
На сайта на ЦИК има симулатор за машинно гласуване
Политика
Георги Табаков гласува за европейска и модерна България
Политика
Мика Зайкова: Народът ни каза: "Работете заедно!"
Политика
Окончателно: Четирите мандата в Габрово са за четири партии
Политика
ГЕРБ е втора политическа сила в Севлиево, но първа в общината
Политика
Георги Табаков: Близо е денят, когато и Габрово ще отхвърли модела шуробаджанащина
Политика
Слави Трифонов оттегля Николай Василев, ще ревизира проекта за кабинет
Политика
105 036 граждани в област Габрово имат право на глас днес
Политика
Георги Табаков поздрави Ивелин Стоянов от ДБ за спечеления мандат
Политика
Обработени са 100% от секционните протоколи в област Габрово
Политика
В Дряново избирателите засега са най-активни от всички в областта
Политика
Първи неофициални резултати от вота в община Севлиево
Политика
Малко под 14 на сто е избирателната активност в област Габрово
Политика