Търсене

След 27 г. прекъсване, Севлиево прие домакинството на Държавния лично-отборен шампионат по самбо за кадети и кадетки

Севлиево онлайн
След 27 г. прекъсване, Севлиево прие домакинството на Държавния лично-отборен шампионат по самбо за кадети и кадетки

Заслужилият треньор Досьо Досев (трети отляво надясно) не пропусна и минутка от турнира, снимка: Евгени Генов

На 18 март т.г. спортна зала "Дан Колов" в Севлиево прие домакинството на Държавния лично-отборен шампионат по самбо за кадети и кадетки. За медалите в първенството спориха 230 състезатели от 24 клуба в страната.
 
За първи път на първенството имаше среща за деца със специализирани потребности. Емоцията за тях беше огромна, всички в залата бурно заявиха силна то сиподкрепа, след което децата заслужено получиха своите медали.
 
Състезание от  такъв ранг не се беше провеждал от 1996 г. (27 години), което е едно от обясненията за силния интерес към надпреварата. Сред присъстващите бяха заслужилият треньор Досьо Досев и Иван Нетов - председател на съдийската колегия на Европейската федерация по самбо.
 
Спортен клуб "Раковски" - Севлиево участва с девет състезатели.
 
В категория 46 кг малко не достигна на Николай Дамянов да стъпи на най-високото стъпало на стълбичката, като загуби финалната си среща от представителя на "ЦСКА самбо и джудо".
 
В категория 64 кг Мартин Петров се също се окичи със сребърен медал, след като отстъпи на финала на състезател от Благоевград. В същата категория Здравко Димитров загуби борбата за бронза и остана пети.
 
В категория 58 кг Севлиево имаше двама представители - Недялко Дамянов спечели трето място, Тодор Тодоров загуби схватката за другия бронз и остана пети.
 
В категория 71 кг  Илхан Халил спечели бронзово отличие, след като реализира само една загуба в полуфинала от представителя на "ЦСКА самбо и джудо". Другите наши представители Борислав Найденов, Александър Станев (кат. 53 кг) и Десислав Йончев (кат. 64 кг) останаха извън първите десет.
 
Отборен шампион стана отборът на "ЦСКА самбо и джудо", следван от "Илинден - София" и "Миньор" - Перник.
 
Изображение - 11856Състезатели на клуб "Раковски" и приятели, снимка: Евгени Генов  
 
Равносметката за севлиевския клуб е четири медала, чиято стойност е още по-голяма заради конкуренцията - клубове от спортни училища, като само ЦСКА се представи с три клуба, Левски, Локомотив, Илинден, Пазарджик, обяснява треньорът Евгени Генов. 
 
Не е за пренебрегване и високата оценка ,която спотен клуб "Раковски" и Севлиево получи за организацията на шампионата. "Изказвам огромна благодарност на Българска федерация самбо, че уважи желанието ни да бъдем домакин на турнира, както и на Община Севлиево за предоставената спортна зала. Не на последно място на всички фирми и физически лица, които се отзоваха  с финансова подкрепа, на всички състезатели - бивши и настоящи, участващи в тренировъчния процес и организацията, на родителите", написа в имейл до медиите Евгени Генов. В него Генов благодари и "на севлиевската общественост, която напълни залата и показа, че такова събитие е липсвало в годините".
Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.