Търсене

След дълго отсъствие, певческите конкурси отново отвориха сцени, а "Upstream Voices“ ги завладяха и спечелиха медали

След дълго отсъствие, певческите конкурси отново отвориха сцени, а

Гала Ботева - с първа награда, Кристина Неделчева - със специалната награда на журито от Европейски младежки поп-рок конкурс "Сарандев“, снимка: Илиян Гъбенски

След прекъсване заради пандемията от коронавирус много конкурсни сцени отново отвориха врати за младите любители на популярна музика.

През месец май в град Добрич се проведе на живо 31 Европейски младежки поп-рок конкурс "Сарандев“. След селекция с демо-видеа в международната конкурсна надпревара бяха допуснати участници от България, Македония, Узбекистан и Украйна. Сред изпълнителите са и две солистки на Вокална формация "Upstream Voices“ -  Кристина Неделчева и Гала Ботева, с вокален педагог Ценка Горалова.

Гала Ботева впечатли международното жури с председател композиторът Хайгашод Агасян и се завърна с първа награда, парична премия и красива авторска статуетка във втора възрастова група (от 15 до 18 години).

Кристина Неделчева от Габрово е само на 12 години, но участва и се състезава в първа възрастова група (от 11 до 14 г.), а за изпълненията си получи специална награда от журито, както и парична премия от спонсорите на конкурса.  

През юни в Хисаря бе организиран вторият присъствен етап на десетият юбилеен Национален конкурс за популярна песен "Петнадесет лалета“ в чест на Мими Иванова, родена в курортния град. Първият етап бе неприсъствен с изпратен видеозапис на песен от всеки изпълнител или група, представен в съответната възрастова група и направление.

По решение на журито до втория етап бяха допуснати по 10 участници, които представят песен по избор. Кристина Неделчева участва в трета възрастова група, направление "С песните на Мими, Развигор и приятели“, получи много високи оценки и първа награда от журито с председател самата Мими Иванова.

Изображение - 10989Вокален квартет "Upstream Voices", снимка: Илиян Гъбенски  

Голямата награда - мини гран-при за най-добра вокална формация заслужено спечели вокален квартет "Upstream Voices”, в състав: Гала Ботева, Рая Петкова, Инна Иванова и Денислав Богданов. Признанието дойде след оспорван двубой с вокална група "Sweet teensoт София. 

В пета група, направление "Петнадесет лалета“ с първа награда, диплом и медал се завърна и Гала Ботева, която е от малкото изпълнители, участвали още на първото издание на конкурса и след всяко участие се завръща с награда, включително и голямата награда в групата си през 2019 г.

Рая Петкова участва в най- оспорваната надпревара, в четвърта възрастова група, направление "Петнадесет лалета“, с популярния хит на Алиша Кийс "If I aint got you”. Порасналата четиринайсетгодишна певица показа класа и стил, прекрасна визия и музикална импровизация и получи втора награда, диплом и медал.

Шестгодишната малка певица от Габрово Мелани Йонкова се завърна с втора награда в номинация "Изпълнители“- първа възрастова група, категория "BG Pop music” от Националния фестивал-конкурс за вокални изпълнители "Вярвай, искай, можеш“. Конкурсът се проведе от 23 до 25 юни на открита сцена в Банкя. Мелани бе одобрена след предварителна селекция с видеозапис на песента ,, Цигани“ из репертоара на Паша Христова, с която участва в конкурсната надпревара. Тя се обучава от една година в школата на Ценка Горалова, но вече присъства на сцената на два конкурса, от които се завръща с награди, участва и в много събития и концертни изяви на формация "Upstream Voices”.

 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.