След сигнал на читател от ВиК признаха, че е намалявана водата към Севлиево
Така изглежда водохващане в балкана при засушаване, снимка: "Севлиево олайн"

Водата, която е подавана към Севлиево, е била намалявана вечер и през нощта, признават от ВиК Габрово, след като тази сутрин "Севлиево онлайн" подаде сигнал за безводие по високите етажи на жилищни блокове в града през последните дни. Сигналът бе провокиран от писмо на читател, в което той обяснява, че е търсил информация за липсата на вода във ВиК "Бяла", където е намирал само портиер, а на денощните телефони на ВиК Габрово любезна госпожа му отговаряла, че ще предаде в първия работен ден. Междувременно читателят и вероятно много като него, са стояли пред сухите чешми в очакване водата да дойде на фона на липсваща официална информация защо я няма.

След последния паднал дъжд през почивните дни положението е нормализирано, информират от ВиК Габрово. В Пречиствателната станция в с. Стоките вече постъпват 350 литра в секунда, което е с малко повече от необходимите 320 литра в секунда за нормално водоподаване на цялата община. Преди дъждовете това количество е било 200 литра в секунда и недостатъчно, за да захрани всички клиенти на дружеството, което е наложило намаляване на дебита в часовете с намалено водоползване. Между другото това е стара практика, но не е ясно защо тази година липсваше официална информация от Община Севлиево, към която "Севлиево онлайн" също препрати писмото на читателя, но оттам отговор все още няма. 

"Севлиево онлайн" публикува пълния текст на читателското писмо и отговора от ВиК Габрово. 

Към "Севлиево онлайн": 

Уважаема медия,

Бихте ли били така добри да зададем въпроса към ВиК Габрово и Община Севлиево има ли причина втора седмица и в последните три дни по високите етажи в града да няма налягане,а в повечето време изобщо няма вода?

Звънях на телефона за аварии ,три дни си говоря с портиера (охрана) на бившите ВиК "Бяла".Хората само ме информираха ,че ще предадат в първия работен ден .

В събота не издържах и  вече отидох около 19 часа  до портала на местнатия оператор на ВиК услугите,където отново си поговорих с портиера.След разговора се принудих да звъня на денонощния телефон във ВиК Габрово- ‪066816130‬.Там любезна дама ми обясни, че нямат информация от клона в Севлиево, затова аз им подадох информацията, че няма налягане и вода.

След обаждането ми (с което едва ли съм постигнал нещо) около 23:30 леко се покачи налягането.И ето днешния ден отново същия сценарий, но днес се обадих направо в Габрово.

Възмутен съм от безхаберието на цялата управа Общинска и ВиК Габрово, подава се вода с ниско налягане седмици наред, а не се обявява режим. Пускат се едни съобщения за аварии, които нямат такова значение за налягането, а не се знае дали изобщо ги има, които само аз и вероятно още няколко човек ще прочетем. Да не говорим за селата, където само ги залъгват с тези източни и довеждащи водопроводи, вода пак няма да има за всички, но парички ще има за някой. 

Писмото е подписано от Теодор Костадинов

От ВиК Габрово: 

 

 

 

 

Негодният за движение ремонтиран тротоар в Севлиево е проектиран по всички правила
Общество
На 7 септември стартира преброяване 2021, какво трябва да знаем
Общество
Костадин Костадинов е предложен за Почетен гражданин на Севлиево
Общество
От 15 септември започва изплащането на помощите за отопление
Общество
Помощта за ученици в 1 и 8 клас се заявява и електронно до 15 октомври
Общество
Общински съветник в Дряново поиска цензура при отразяване на заседания
Общество
До момента в област Габрово електронно са се преброили 8787 граждани
Общество
Проект за изменение на общинска наредба урежда съдбата на изоставените автомобили
Общество
До края на септември се удължава срока за електронното преброяване
Общество
Седмица на пожарната безопасност - от 13 до 19 септември 2021 г.
Общество
В Градската библиотека може да се преброите електронно
Общество
Тормозен ли е предприемачът, който се оплака от тормоз пред комисията „Манолова“
Общество
След сигнал на читател от ВиК признаха, че е намалявана водата към Севлиево
Общество
33 са номинациите за наградите за Деня на правото да знам
Общество
Преброяването започна, от НСИ съветват да се преброим електронно
Общество
Премиерът Стефан Янев назначи трима заместник-министри
Общество