Търсене

Снимка на Минчо Тодоров е на първа страница на Фото Форум

Снимка на Минчо Тодоров е на първа страница на Фото Форум

"Пастирка", автор Минчо Тодоров

Фотография на Минчо Тодоров избра за заглавната си страница престижният сайт за фотография Фото Форум. Снимката е озаглавена "Пастирка" и е правена през април миналата година. А пастирката попаднала пред обектива на Минчо Тодоров напълно случайно.

Тодоров отишъл в Батошево за фотосесия на момиче. Работели на моста срещу воденицата в селото. Вече били към приключване, когато по моста се задала бабата с козите. Между другото Минчо познавал бегло жената, защото като служител на телекомуникационна компания бил ходил у тях на повреди. Когато бабата с козите стъпила на моста обаче, Минчо разбрал, че от това ще стане добра снимка. И само помолил момичето, на което правил фотосесия, да се отдръпне встрани. Така пастирката мислела, че фотографът снима момичето и продължила пътя си напълно спокойно. Това е и тайната на изключителната естественост на жената, уловена от фотографа.  

Що се отнася до избора на черно-бял вариант за фотографията, Тодоров е категоричен: когато хората гледат цветни снимки, цветовете ги разсейват. Много по-въздействаща е черно-бялата фотография, която е способна да "извади" акцентите, наистина важното.  

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!